Home Política LA DIRECCIÓ GENERAL D’ADMINISTRACIÓ DE SEGURETAT IMPEDEIX UNA NOVA ROVIRADA (ALCALDADA)

LA DIRECCIÓ GENERAL D’ADMINISTRACIÓ DE SEGURETAT IMPEDEIX UNA NOVA ROVIRADA (ALCALDADA)

801
0

Es pretenia crear una segona plaça d’inspector per promoció interna, de manera que només s’hi podia presentar una persona.

El plenari d’aquest 18 de gener està tenint més transcendència del que en un principi se li podia suposar.

A la liquidació de l’expedient per la contractació del servei de neteja viària en compliment de la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic se li afegeix la modificació de l’acord del plenari municipal del passat 24 d’octubre relatiu a la variació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament.

A grans trets, s’eliminava la plaça de coordinador d’urbanisme, i es creaven les places d’un gerent de lliure designació, una segona plaça d’inspector de la policia i una plaça d’auxiliar administratiu.

De totes elles, la que més comentaris va suscitar va ser la segona plaça d’inspector de la policia.

Per les dimensions que té la Policia Local de Torredembarra, és de difícil explicació que hi hagin dos inspectors, un fet que no es dóna ni en policies de ciutats força més grans que la Torre.

El quid de la qüestió rau en els casos judicials que envolten a l’inspector, Josep Gili Barenys, i a les mesures cautelars que des de l’alcaldia s’han dictat per apartar-lo de cap de la policia.

De moment, Gili ha aconseguit una victòria contra la decisió de l’alcalde perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li dóna la raó al considerar que la suspensió del lloc de treball i sou no es podia allargar més de 6 mesos. No obstant, l’Ajuntament es nega ha reincorporar-lo de cap de policia i pretén elevar el plet al Tribunal Suprem. El problema rau en el fet que el cap de policia ha de ser l’agent de més graduació. En el cas de Torredembarra: inspector.

Per això, la proposta del Govern en el plenari d’octubre: crear una segona plaça d’inspector i fer-ho per lliure designació o promoció interna. Aquesta mesura limitava molt les persones que podien accedir a la nova plaça, perquè havien de pertànyer al cos de la Policia Local de Torredembarra, tenir una titulació universitària i mèrits suficients. De fet, només es podia presentar l’actual sub-inspector, que és qui està subtituint Gili en l’actualitat.

Paral·lelament, es pretenia crear un lloc de treball específic de cap de la policia que també fos designat a voluntat de l’alcalde, un fet que la llei tampoc recull.

Durant el plenari d’octubre, Rovira va explicar molt clar que la decisió d’aplicar aquesta mesura era per tal de poder escollir qui era el cap de la policia entre els dos inspectors. Un reconeixement que implícitament assumeix que, des del consistori, es veu cada cop més possible la reincorporació de l’excap de policia.

Gili Barenys va presentar al·legacions a l’acord i l’Ajuntament va veure’s obligat a peticionar un informe a la Sub-direcció General de Coordinació de la Policia de Catalunya que depèn de la Direcció General d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior de la Generalitat.

La resposta ha estat clara i en contra de la postura de l’alcalde, si es crea una segona plaça d’inspector ha de ser a través d’un concurs-oposició lliure per la qual cosa es podran presentar policies de tot Catalunya i no només de l’actual plantilla torrenca.

Tot i que es tirarà endavant. Tot indica que no s’ofertarà de moment.