Home Agenda Condemnat l’exalcalde de Roda de Berà per prevaricació i malversació

Condemnat l’exalcalde de Roda de Berà per prevaricació i malversació

320
0
Jordi Cabré/ DT
Jordi Cabré/ DT

Segona condemna per a l’exalcalde de Roda de Berà, José Figueiredo (PP), i l’exsecretari municipal, Jordi Reina, per prevaricació administrativa continuada i malversació de cabals públics. Aquesta vegada, la pena inclou una multa i inhabilitació per a càrrec públic, però no presó. La sentència de la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona també absol Mercè Alba, auxiliar del departament de la Secretaria de l’Ajuntament. Els dos processats reben una inhabilitació de dos anys i dos mesos per prevaricació, i una multa de 525 euros i sis mesos de suspensió per malversació, amb l’atenuant de dilacions indegudes, atès que el cas remunta al 2008.

Els fets detallen que Figueiredo, que va ser alcalde de setembre de 2007 a setembre de 2008 després d’una moció de censura al convergent Pere Compte, i Reina, secretari municipal i tresorer, el març de 2008, van emetre diverses ordres de pagament sense complir els tràmits administratius requerits i per un valor superior al permès a tres regidors de l’equip de govern, format per PP i PSC.

El maig de 2008, van emetre una nova ordre de pagament per 3.000 euros a un regidor. Al juny de 2008, van utilitzar un avançament de nòmina per a un treballador en incapacitat permanent, però el destinatari real era l’alcalde.

La sentencia considera que no ha quedat acreditat que Mercè Alba, que va fer de tresorera per un breu període de temps, estigués al corrent d’aquest procediment.