Home Agenda La tercera edició de CREIXELL.CRIMS se celebrarà els dies 12 i 13...

La tercera edició de CREIXELL.CRIMS se celebrarà els dies 12 i 13 de juliol.

409
0

El Festival CREIXELL.CRIMS se celebra al municipi de Creixell, organitzat per l’Ajuntament de Creixell, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Institució de les Lletres Catalanes i altres entitats del Camp de Tarragona, comissariat per l’escriptora Raquel Gámez-Serrano.

Els objectius de CREIXELL.CRIMS són fomentar la lectura de la novel·la criminal en català entre la població, difondre l’obra dels escriptors de gènere criminal i proporcionar un espai d’interacció entre autors i lectors així com editors i altres agents vinculats a la literatura.

Montserrat Muñoz Madueño, alcaldessa de l’Ajuntament de Creixell, ha explicat:Poder organitzar per tercer any consecutiu un Festival literari d’aquestes característiques representa per a Creixell una aposta clara i contundent per la cultura. Pretenem fer arribar la literatura i la difusió de la lectura als nostres habitants i a tots els visitants que ben segur tindrem a Creixell durant els dies del Festival. Donar suport  a la cultura i els nostres escriptors i escriptores és vital si volem construir una societat crítica i empoderada.

Maribel Pérez Fontanillas organitzadora i directora de la Biblioteca de Creixell, ha volgut destacar “la participació ciutadana en el Festival. Des de l’organització sempre hem considerat indispensable aquesta implicació de la població de Creixell i les seves entitats i associacions.”

Raquel Gámez-Serrano, directora de CREIXELL.CRIMS, ha comentat “enguany també tenim novetats, continuant amb la línia d’expandir-nos i consolidar-nos com el festival literari referent del Camp de Tarragona, amb especial interès al Baix Gaià, com a comarca natural” Així mateix ha destacat “L’assistència confirmada d’Andreu Martín que vindrà a presentar-nos la seva darrera novel·la Allò que només passa als altres i que serà homenejat a l’acte d’inauguració”.”

El tema de la tercera edició del festival és La justícia i el crim. La novel·la negra neix a les acaballes dels anys vint, a Nord-Amèrica i ho fa per denunciar la corrupció del poder, dels cossos policials. La literatura criminal en va plena, de novel·les que parlen de judicis, però també de jutges corruptes i fins i tot una justícia alternativa, per dir-ho d’algunamanera, quan la justícia legal és absent o algú la considera injusta. Pot ser la justícia injusta?

Des del mes de març, s’han programat activitats prèvies com el club de lectura CREIXELL.CRIMS, lectures musicades, tallers d’escriptura, una conferència, una sessió de cinema amb la col·laboració del FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català), entre d’altres.

Dins del marc del festival, l’Ajuntament de Creixell amb la col·laboració de l’Editorial Clandestina i la col·lecció crims.cat, convoca el Premi Margarida Aritzeta – Vila de Creixell i el Premi Juvenil de Relats de Misteri Jordi Tiñena, que enguany s’ha desglossat en tres categories: 1r i 2n d’ESO; 3r i 4t d’ESO i alumnes de Batxillerat.

El Festival arrencarà el dia 12 de juliol, a les 19.00 h al Casal Municipal de Creixell.
Al llarg dels dos dies del Festival, el públic podrà gaudir presentacions, taules rodones, signatures, una actuació de dansa, música en directe i el concert dels Julivert.

El dia 12 de juliol, a les 20.25 h es farà un homenatge a l’escriptor Andreu Martín.

Alguns dels participants en la 3a edició de CREIXELL.CRIMS són: Àlex Martín Escribà, Gemma Pasqual, Pau Juvillà, Marc Pastor, Fàtima Llambrich, Maribel Torres, Xavier Aliaga, Cristina Fornos, Emili Bayo, Núria Martínez, Joaquim Micó, Jordi de Manuel, Ferran Grau i Maria Solar.