Home Política Vuit persones s’incorporen a l’Ajuntament de Torredembarra mitjançant diferents programes subvencionats per...

Vuit persones s’incorporen a l’Ajuntament de Torredembarra mitjançant diferents programes subvencionats per a facilitar la inserció laboral

243
0

Un total de vuit persones s’incorporen aquests dies a l’Ajuntament de Torredembarra dins de diferents programes gestionats per la Generalitat de Catalunya i el programa de subvencions de la Diputació de Tarragona per a la reactivació ocupacional i econòmica del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès derivada de la Covid-19.

Dins del Programa Treball i Formació, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu amb un import total de 43.552,71 €, s’han incorporat tres treballadors en les següents línies d’actuació:

  • 1 persona Línia PANP-COVID: Treball i Formació adreçat a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi ni d’ajuts, preferentment més grans de 45 anys.
  • 2 persones Línia COVID: adreçada a persones inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) a partir del 16 de març de 2020, aquest inclòs.

Les tasques a realitzar per aquestes tres persones és de servei d’informadors a peu de carrer per tal de comprovar, controlar i vigilar que es compleixin les mesures de seguretat i protocols establerts per les autoritats sanitàries, en llocs com les parades de venda no sedentària, els parcs infantils, la platja, el cementeri, els parcs d’esbarjo per a gossos, els eixos comercials principals, les àrees de restauració i oci, els horts urbans, les illes de contenidors properes a aquestes zones d’una major aglutinació d’individus, etc. També faran reforç en el funcionament intern dels diferents departaments que conformen el consistori. A més, rebran 60 hores de formació durant els 9 mesos que estaran contractats.

També s’incorpora un jove a l’Ajuntament amb contracte en pràctiques de sis mesos en el marc del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya. L’Ajuntament de Torredembarra ha obtingut un ajut total d’11.000 €. La subvenció l’atorga el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya (SOC), cofinançada pel Fons Social Europeu (FSE) i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil. Aquest jove donarà suport informàtic al departament de Noves Tecnologies.

Pel que fa al programa de subvencions de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament ha rebut 67.152,44 € per a la contractació de quatre persones durant sis mesos. Dues persones faran tasques administratives a les àrees d’Acció Social i de Contractació, una de delineant a Urbanisme i una d’agent cívic a l’àrea de Via Pública i Manteniment.