Home Política Una pandèmia de baixes deixa Torredembarra sense Policia Local

Una pandèmia de baixes deixa Torredembarra sense Policia Local

2007
0

Fa pocs dies es va fer públic per Ona la Torre que des de la policia local es preparava un dispositiu especial per la Festa Major. De fet, la notícia deia textualment que es reforçaria “el servei amb més agents”.

Ja estem en festes i la realitat és molt diferent: Torredembarra estarà aquests dies sense Policia Local perquè bona part de la plantilla està de baixa mèdica i gairebé no hi hauran efectius per controlar els actes festius i altres incidències que puguin succeir.

Segons ha pogut saber el Mònic, hi ha entre 6 i 8 treballadors de baixa –entre caporals i agents–; un fet que afecta a la totalitat dels torns (matí, tarda i nit).

El fet és molt greu perquè deixa la vila pràcticament sense seguretat, indefensa. Davant aquest fet, i vist que des del propi cos és inviable substituir a tants efectius, des de l’Ajuntament i la cúpula de la Policia Local s’haurien fet gestions davant de Mossos d’Esquadra i Govern Civil, que haurien agafat el compromís de donar prioritat a les incidències que succeeixin a la població de Torredembarra mentre es mantingui la situació.

Fonts consultades pel Mònic, creuen poc probable que tants agents emmalalteixin al mateix temps i en unes dates tant complicades i consideren que es tracta d’una mesura de pressió cap al consistori, i en concret cap a la figura de l’Alcalde i actual regidor de Governació, per haver incomplert una sèrie de compromisos amb la plantilla de la policia.

No obstant, la realitat és que tots els agents han presentat un justificant mèdic.

El resultat és que Torredembarra pot convertir-se en un caos els propers dies.