Home Portada UN POSSIBLE CAS DE CORONAVIRUS POSA EN ALERTA A LA FUNDACIÓ PERE...

UN POSSIBLE CAS DE CORONAVIRUS POSA EN ALERTA A LA FUNDACIÓ PERE BADIA

1837
0
Aquest passat dimecres es van rebre els resultats de l’última tongada de proves a residents i personal de la Residència per a gent gran Pere Badia. Amb aquest darrer control ja s’ha fet el test PCR al 100% dels usuaris i treballadors del centre.
Si fins ara els resultats havien estat tots negatius, aquest cop ha saltat la sorpresa: un dels residents ha donat positiu de la malaltia.
Si més no és el que indica el resultat del test per detectar el COVID-19, perquè el pacient es troba bé i no presenta cap símptoma (no té tos, ni febre, ni diarrea, etc.), un fet que fa creure que es pugui tractar d’un fals positiu. Pel que ha pogut saber El Mònic, l’afectat és un home amb un grau important de dependència que, com la resta d’usuaris, fa més d’un mes i mig que no té contacte directe amb l’exterior.
El cas que no hi hagi cap altre positiu, ni entre residents ni cuidadors, s’ha d’entendre que el virus té una alta taxa de contagiositat, permet afrontar amb un cert optimisme el desenllaç d’aquest moment crític per a la nostra residència d’avis.
Activat el protocol
Tot i així, un cop es va detectar el positiu, s’ha aplicat el pla de contingència del que s’ha dotat el geriàtric torrenc per fer front al COVID-19. Dóna la casualitat que aquest va ser remés a la Conselleria de Sanitat el passat dimarts, el mateix dia que es van fer les probes i el dia abans de rebre els resultats.
Seguint aquest protocol, l’avi ha estat aïllat en una de les sis habitacions que el centre ha habilitat i se li fa un seguiment del seu estat de salut més exhaustiu i controlat, atès que es redueix el número de persones que interactuen amb el malalt.
Paral·lelament, s’ha informat a la Generalitat, conjunt de treballadors i s’ha trucat telefònicament als familiars de la resta de residents, en un gent de transparència que difereix molt al que s’ha practicat en altres residències.
La prova definitiva, la setmana que ve
Per aquesta setmana vinent, està previst que se li faci un segon test PCR a l’avi per sortir de dubtes. En el cas de sortir negatiu es tornarà a la situació prèvia d’absoluta tranquil·litat. De conformar-se el positiu es continuarà aplicant el protocol establert.
Preparant el desconfinament
Superada aquesta proba de foc, el següent pas per a la residència serà planificar com es portarà a terme el desconfinament d’una manera segura pels residents. I és que hom és conscient que arribarà el moment en què s’haurà de tornar a permetre que els familiars puguin visitar els seus avis i àvies, circumstància que augmentarà exponencialment el risc que hi puguin haver nous contagis.