Home Política Tràgic accident aeri: desapareix l’avioneta on viatjava el president de JxCAT, Marc...

Tràgic accident aeri: desapareix l’avioneta on viatjava el president de JxCAT, Marc Francesch Estévez

3679
0

La política torrenca torna a rebre una forta sacsejada al donar-se a conèixer la desaparició de l’avioneta que copilotava Marc Francesch Estévez, actual president de JxCAT a la població, de 42 anys. En l’aparell també hi viatjava un mosso d’esquadra fora de servei, de 35 anys, destinat a la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comissaria de Cambrils.

Els dos eren pilots experts i l’avioneta és propietat de l’Aeroclub de Reus.

Es tracta d’un Piper PA-34-200 Seneca –EC-HCA–,  que va ser adquirida l’any passat. El bimotor de color groc té una potència d’uns 200 cavalls, una autonomia de vol de cinc hores i pot portar fins a sis persones.

 Viatge a Ibiza

Segons ha transcendit, estaven realitzant un vol privat (vol CDT3A1) que va sortir de Reus amb destinació a Eivissa sobre 2/4 de 7 del matí d’ahir. I a les 18.13 hores va reprendre la ruta de tornada cap a la capital del Baix Camp. A les 18.55 hores (vol CDT3A2) se li va perdre la pista al radar quan volava a uns 6.200 peus d’altura –1,88 quilòmetres– i es trobava a unes 63 milles de l’aeroport de Reus. Es va estavellar davant de les costes de Delta de l’Ebre.

Gran desplegament serveis d’emergència 

Només tenir noció de l’incident es van començar a mobilitzar tots els serveis d’emergència.

A les onze de la nit, a la zona on se li va perdre el rastre es trobaven desplegats la llanxa de Salvament Marítim Salvamar Achernar (amb base a Sant Carles de la Ràpita) –que havia sortit cap a la zona a 3/4 de deu de la nit– i també l’helicòpter Helimer 201 amb base a l’aeroport de Reus. Des de Palma de Mallorca s’havia enlairat un avió del Servei Aeri de Rescat (SAR), dependent de l’Exèrcit de l’Aire, que coordina la recerca.

Aquest matí de dimecres s’ha unit a la recerca el vaixell Punta Major, de Salvament Marítim així com la patrullera Riu Martín de la Guàrdia Civil. Actualment, la recerca es concentra més a nord de Delta de l’Ebre, a causa dels corrents –hi ha mal temps a la zona–, que haurien desplaçat l’aparell respecte a punt de caiguda.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de la investigació i la principal hipòtesi és la falla d’un dels motors, fet que va provocar un descens abrupte en pocs segons i un fatal impacte.

La recerca continua.

Empresari i polític

Marc Francesch era molt conegut a la població per la seva faceta d’empresari, atès que la seva família tenia una important empresa al polígon industrial. Havia format part de la Junta de l’Associació d’Empresaris del Polígon, i en l’actualitat,  era el gerent del Càmping Trillas i vicepresident de l’Associació de Càmpings de Tarragona.

Políticament, sempre va demostrar una gran estima pel País i es va donar a conèixer com a secretari del Comitè Local de CDC en l’època en què Jordi Guasch n’era el president. Va ser dels militants que es van posicionar en contra de la manera de governar de l’alcalde Masagué.

En les darreres eleccions municipals va ocupar el lloc número 5 de la llista encapçalada per Anna Magrinyà i des de fa pocs mesos era el president local de JuntsxCat a Torredembarra.

Francesch era molt aficionat a pilotar i era un dels membres destacats de l’Aeroclub de Reus.