Home Entrevistes Tots els regidors d’ERC seran treballadors de l’Ajuntament

Tots els regidors d’ERC seran treballadors de l’Ajuntament

563
0

Es la primera vegada a la història que tots els membres de l’equip de governs se’ls hi assigna una dedicació. Entre d’altres, podran cobrar l’atur.

Mica en mica es van coneixent detalls de com estarà organitzat políticament l’Ajuntament de Torredembarra pels propers quatre anys. Si fa uns dies es donava a conèixer qui ostentaria les tinences d’alcaldia i també la delegació de les regidories, ara s’ha d’oficialitzar en sessió plenària i, en vistes al proper ple, on s’ha d’aprovar com serà aquesta organització política, van transcendint les intencions de l’equip de govern i de l’Alcalde, que governen amb majoria absoluta.

És el que es coneix com a Ple d’Organització.

Segons ha pogut saber El Mònic, l’equip de govern d’ERC té la intenció que tots els seus membres tinguin una vinculació laboral amb l’Ajuntament i se’ls hi assignarà una dedicació a temps parcial, segons la seva dedicació.

Amb aquesta formula tots els regidors de l’equip de govern cotitzaran a la seguretat social i tindran les prestacions corresponents, com ara atur en el moment de cessar en el càrrec.

És la primera vegada a la història de Torredembarra que és dóna aquest fet, atès que fins ara sempre hi havia hagut regidors de l’equip de govern que cobraven per assistències. En el mandat anterior, n’hi havien tres: Josep Maria Guasch, José García i Lluís Suñé.

Ara aquesta fórmula es reserva únicament als membres de l’oposició.

 

Cap dedicació exclusiva

Tot i que hi ha dedicacions percentualment molt altes, del 95%, Rovira i el seu equip han optat perquè no hi hagi cap dedicació exclusiva. D’aquesta manera burlen la Llei d’Incompatibilitats del personal al servei de les Administracions Públiques i poden mantenir altres ocupacions laborals fora de l’administració local, això és treballar en el sector privat o rebre retribucions d’altres administracions o empreses públiques.

És el cas d’Eduard Rovira que amb aquesta fórmula, podrà comptabilitzar el seu sou d’alcalde amb altres prestacions econòmiques com, per exemple, les retribucions com a Diputat Provincial o com a membre directiu d’empreses públiques, fins ara ha estat president del consell d’Administració de TACOALT, el consorci que controla TAC12.