Home Política Torredembarra viu una de les processons més lluïdes dels últims anys

Torredembarra viu una de les processons més lluïdes dels últims anys

1078
0

5 regidors van representar el consistori a la multitudinària processó.

“Ha anat perfecte!”. Aquest era el comentari general dels organitzadors de la processó del Sant Enterrament que va tenir lloc ahir al vespre, Divendres Sant. Era la millor certificació de què no hi havia hagut cap contratemps; ni de logística, ni climatològic.

Amb puntualitat anglesa va començar una processó que va recórrer bona part dels carrers del nucli antic de Torredembarra i que va ser seguida amb atenció i respecte per milers de persones. Va durar gairebé dues hores.

Com cada any, molts torrencs i torenques van acompanyar els misteris de la processó, que des de l’any 1962 encapçalen els Armats de la Confraria de la Creu. Seguidament, els aspirants, la Creu de la Missió, la Germandat del Natzarè, el Sant Crist, els penitents i els improperis, la banda de la Confraria de la Creu, la Confraria del Sant Sepulcre, les portadores de la Dolorosa, els abanderats i, per tancar, les autoritats eclesiàstiques i civils.

Si bé la processó presentava diferents innovacions va ser en aquest darrer grup en què es va centrar bona part de l’atenció mediàtica i de la gent, després d’haver-se fet públic que l’equip de govern havia renunciat a presidir la processó i havia maniobrat perquè el consistori no hi estigués representat; un gest que no va ser ben vist per la major part dels qui ahir assistien a l’acte.

Va ser el més comentat pels qui sabien que havia succeït. Potser el comentari més representatiu va ser el d’un antic alcalde torrenc, d’esquerres, que va definir el “boicot” de l’equip de govern com “una vergonya, que no entenc”.

També a les xarxes socials se seguia la polèmica entre els qui ho trobaven “perfecte” i els qui no. L’internauta Josep Xufré, comentava: “Hi ha actes protocol·laris com aquest que tradicionalment les autoritats, que representen a TOT el poble, hi han d’anar. Ningú els obliga evidentment, es tracta que ells sàpiguen que el seu càrrec electe ho és també de representació. Afortunadament, els polítics caduquen cada quatre anys, sobretot els mals polítics”

Consistori present

Finalment, el consistori sí va estar present, a través dels regidors Juan Carlos Hurtado, Javier Ramírez, Anna Magrinyà, Joel Navas i Rosa Ma. Guasch. El rector de la parròquia, mossèn Joan Cañes, va voler donar-los-hi les gràcies per haver volgut acompanyar-los en un acte que té tanta significació per la parròquia. Va ser en el comiat, en el moment en què va agrair a les confraries organitzadores i persones que col·laboren en la processó, que “cada any s’amplia i va a més”.

També va tenir unes paraules pels regidors que no havien assistit, assegurant que agraïa la honestedat de rebutjar la invitació i va confirmar que la parròquia continuarà convidant al consistori en el futur. “Continuarem sent amics” va assegurar, donant per tancada la polèmica.