Home Agenda Torredembarra se suma al Festival En Veu Alta i serà l’escenari de...

Torredembarra se suma al Festival En Veu Alta i serà l’escenari de dues actuacions aquest cap de setmana

183
0

Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, s’ha sumat enguany al programa del Festival En Veu Alta. Narració i Tradició Oral i serà l’escenari aquest cap de setmana de dues actuacions: Almudena Francés, amb «El vetlatori del Tio Batiste», i Joan Vázquez i Marc Sambola, amb «Ocaña, Reina de las Ramblas».

  • Almudena Francés. «El vetlatori del Tio Batiste», dissabte 14 de maig, a les 19.30 h, a la plaça de l’Església de Clarà. Accés lliure i gratuït.

Sinopsi: Les tres morts de Batiste és una sessió de contes tradicionals, succeïts i contes propis que tenen com a eix central el poble de Penàguila als anys 20 i 30 del segle XX i la vida de Batiste, l’acordionista, un home que va morir tres vegades i a qui no van soterrar mai.

La sessió és fruit del treball realitzat a partir de les històries que m’han contat tant a Penàguila com a altres pobles. En algunes es poden endevinar els contes tradicionals, altres són contes de creació pròpia i molts són succeïts. En aquesta sessió la meua intenció és passar-ho bé, i fer-ho contant històries que formen part de la nostra manera de ser. Històries que s’han contat i encara es conten de manera espontània.

Joan Vázquez (text i cant) i Marc Sambola (guitarra). «Ocaña, Reina de las Ramblas», diumenge 15 de maig, a les 19.30 h, al Casal Municipal. Entrada general 7 € i reduïda 5 €: Venda d’entrades

Sinopsi: Ocaña va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú de nosaltres sabés què volia dir fer una performance. A través de les seves intervencions artístiques, el pintor naïf va esdevenir un activista pioner dels drets LGTBI a la dècada dels anys 70, molt abans que entenguéssim el significat d’aquestes sigles. Ocaña, el precursor de tota una manera de viure i d’entendre el món, torna per explicar de nou la seva història.

Més informació sobre el Festival En Veu Alta 2022: https://enveualta.com/