Home Política Torredembarra realitza des de mitjans de març el tractament contra les larves...

Torredembarra realitza des de mitjans de març el tractament contra les larves dels mosquits per evitar la seva proliferació amb l’arribada del bon temps

438
0
Després d’unes setmanes amb pluges abundants i a la vista d’un proper cap de setmana que s’anuncia força calorós, s’ajunten totes les condicions que afavoreixen la proliferació de mosquits. A Torredembarra, per part de la Regidoria de Sostenibilitat el tractament contra les larves de mosquits es du a terme fa molts anys i des de mitjans de març es realitzen els tractaments en els punts habituals: zones inundades de l’EIN Muntanyans i  passos de persones, vehicles i pluvials sota la via d’aquests espai i altres zones on habitualment s’acumula aigua com ara el final de la Rasa (al costat de Cal Bofill), els voltants de la Roca Foradada o pluvials del carrer de la Martineta, entre molts altres. Aquest servei no s’ha aturat durant el període de confinament degut a la COVID-19.
Tot i ser una primavera molt plujosa, fins al moment, només s’han arribat a observar algunes larves la quarta setmana del mes de març i la primera setmana d’abril en alguna zona inundada propera a Creixell i alguna altra zona fora de l’EIN, que no van arribar a adults després del tractament. En la resta d’inspeccions realitzades cada dilluns, no s’ha tornat a observar presència de larves. Això ha estat així perquè surten als pocs dies de pluja si la temperatura és prou alta, però si baixa tornen a desaparèixer si s’ha efectuat el tractament corresponent.
El servei, que es du a terme amb productes especials en la zona humida protegida dels Muntanyans i amb els biocides habituals en la resta de zones, es realitzarà amb tota normalitat i, com altres anys, s’espera tenir controlada la població per evitar les molèsties a la ciutadania. També com en altres temporades, els operaris de brigada ambiental duran a terme les comprovacions visuals setmanals per determinar la presència o absència de larves prèvia a l’aplicació dels productes per part de l’empresa contractada. Cal assenyalar que s’extremarà l’atenció.