Home Política TORREDEMBARRA NO ÉS TABARNIA

TORREDEMBARRA NO ÉS TABARNIA

411
0
Torredembarra no és Tabarnia

Les eleccions del passat 21 de desembre han deixat un mapa de Catalunya on ha quedat perfectament delimitat dues zones, segons guanyin els partits polítics partidaris de la independència (ERC, JxCAT i CUP) o els partidaris dels partits que volen continuar formant part de l’Estat Espanyol (C’s, PSC i PP).

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i les comarques costaneres que hi confronten són on millors resultats han tret els partits constitucionalistes. Per contra, l’independentisme s’ha imposat a les comarques interiors, en alguns casos amb majories superiors al 80 %.

Tant és així, que hi ha hagut qui per generar polèmica ha proposat crear una nova província que en cas d’independència es mantindria a l’Estat Espanyol: Tabarnia.

El neologisme està creat a partir de Ta-rragona i Bar-celona, atès que algunes de les comarques que en formarien part estan integrades en aquestes províncies. Fins i tot, s’ha creat una bandera.

El Tarragonès formaria part d’aquesta realitat irreal i, per tant, Torredembarra també. Però, d’acord amb els resultats electorals, el nostre poble no és Tabarnia.

Empat

A Torredembarra, la nit del 21-D es va produir un empat tècnic al 46% entre els dos blocs, encara que els partidaris dels partits constitucionalistes van treure gairebé 70 vots més.  3964 a 3896 vots. La decisió estaria en mans de les 612 persones que van votar a partits que no s’han definit en aquest assumpte.

Aquesta igualtat també és màxima si es mira per seccions electorals.

De les 8 seccions electorals en què està dividit el poble, a 3 hi va haver una victòria per majoria absoluta dels independentistes; a 2 hi va haver una majoria absoluta dels constitucionalistes. En les altres tres seccions hi va haver una majoria relativa, 2 favorable als constitucionalistes i 1 pels independentistes.

Dit d’una altra manera, al centre del poble, als Munts i Baix a Mar, guanya l’independentisme per majora incontestable. A Sant Jordi ho fa per majoria relativa. En canvi les Marítimes i l’Eixample, guanyen els constitucionalistes ja sigui per majoria absoluta o relativa.

“””””””foto Taula-de-vots-per-seccions-300×123″””””””