Home Portada Torredembarra ja compta amb un mural on la dona empoderada condueix la...

Torredembarra ja compta amb un mural on la dona empoderada condueix la seva pròpia vida

623
0
Una dona empoderada, que condueix la seva pròpia vida, és el motiu principal del mur dedicat al Dia Internacional de la Dona que s’ha presentat aquest matí, dins de les activitats organitzades per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Torredembarra, amb la col·laboració de l’Institut Ramon de la Torre i de l’Institut Torredembarra d’aquesta població.
La creació del mural, ple de simbolismes que fugen dels tòpics a favor de la igualtat, ha anat a càrrec d’una vintena d’alumnes de primer i segon de Batxillerat d’Art de l’Institut Torredembarra, coordinats per la professora Maite Maset, que ha assenyalat que és tracta d’un mural polièdric, que surt dels tòpics, amb un missatge d’un futur optimista. L’execució l’ha dut a terme l’artista Oriol Leim. Es tracta d’un mural d’aproximadament 40 metres de llargada per 2,70 metres d’alçada. L’element principal del mural és la cara i les mans d’una dona al voltant, que condueix la seva pròpia vida, deixant enrere les dificultats i encarant el seu propi futur, tal com ha explicat l’alumna Mar Palma en nom dels seus companys i companyes.
El regidor d’Educació, Jordi Solé, ha ressaltat que els diferents organismes i administracions tenen l’obligació de donar eines als educadors i educadores per detectar i prevenir la violència de gènere i que la cultura és la millor arma per combatre la ignorància i fer un món on tots i totes siguin més iguals i més lliures. A l’acte, també hi ha pres part el regidor d’Acció Social, Lluís Suñé.
Avui també s’han obert dues exposicions als instituts de Torredembarra. “Dones i ciència”, cedida per l’Institut Català de les Dones”, es podrà visitar a l’Institut Ramon de la Torre, per part dels alumnes i el públic en general. Dilluns, dimecres i dijous, de 8 a 21 h, i dimarts i divendres, de 8 a 20 h. La directora de l’Institut Ramon de la Torre, Cristina Fernández, ha ressaltat la importància de visualitzar el lideratge de les dones i també el seu paper en la ciència i la tecnologia.
L’Institut Torredembarra acull l’exposició “Violència masclista en la parella: desmuntem mites”, cedida també per l’Institut Català de les Dones, però en aquest cas com a activitat exclusiva per als alumnes del centre.
També cal recordar que l’Escola Municipal d’Adults “Mar de Lletres” de Torredembarra ha coordinat l’exposició “Les coneixes?” que es podrà visitar al Pati del Castell des d’aquesta tarda fins al 22 de març, de dilluns a divendres, en horari de 8.30 h a 20 h.  L’exposició comprèn un recull de fotografies i textos de personatges femenins de diferents països, representant les nacionalitats dels i les alumnes dels cursos de l’Escola i és el resultat del treball realitzat per l’alumnat en els darrers mesos, amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania unes dones que han tingut alguna incidència en pro de les llibertats o bé que realcen l’esforç per superar els molts entrebancs que es troben al llarg del seu camí.
Les jornades commemoratives també inclouen un taller d’educació en valors, igualtat i prevenció contra la desigualtat de gènere en l’àmbit educatiu destinats a alumnes de 3r d’ESO i l’obra de teatre “Ay, cony!” de la companyia Teatre Maleta, per als alumnes d’ambdós instituts.
El punt àlgid d’aquesta programació tindrà lloc el mateix dia 8 de març, amb la lectura d’un manifest realitzat conjuntament per l’alumnat dels dos instituts, al recinte del Patronat Antoni Roig, seguit de diverses actuacions de música i dansa, amb Paula Baumann, la companyia All My Ladies i TLEOM. La presentació d’aquest acte anirà a càrrec de la torrenca Aina Cot.