Home Política Torredembarra estrena l’ampliació del Cementiri Municipal i l’Espai Empremtes destinat al dol...

Torredembarra estrena l’ampliació del Cementiri Municipal i l’Espai Empremtes destinat al dol perinatal

345
0

Torredembarra estrena en aquestes dates, pels volts de Tots Sants, l’ampliació del Cementiri Municipal i l’Espai Empremtes destinat al dol perinatal. Les obres d’ampliació donen resposta a una necessitat urgent de disposar de nínxols de diferents tipologies i l’Espai Empremtes a aquelles famílies que han patit la mort del fills i filles abans de néixer o poc després i necessiten un lloc de record i reflexió.

L’ampliació del cementiri municipal ha consistit en la construcció d’una nova illa amb un total de 192 nínxols i 132 columbaris. Aquesta actuació s’ha dut a terme dins dels límits actuals del recinte, en l’espai lliure interior de l’agrupació central, sense afectar els vuit xiprers de grans dimensions que es troben a la zona enjardinada, ni la configuració dels porxos perimetrals. Les obres les ha realitzat l’empresa Voracys, SL amb un pressupost de 308.396,33 € (IVA inclòs).

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que es va optar per dur a terme l’ampliació dins del mateix recinte del cementiri per economitzar la despesa ja que es disposava d’espai suficient.

Pel que fa al nou Espai Empremtes, el regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, ha comentat que és una tipologia d’espais encara poc comuna als cementiris però que poc a poc es van implantant. També ha exposat que a Torredembarra la iniciativa ha sorgit de famílies que han passat per la trista experiència de perdre un fill/a abans de néixer o poc després. En aquest sentit, ha ressaltat que ràpidament es va decidir tirar-ho endavant, convençut que aquest tipus de dol encara és un tema tabú, i massa vegades incomprès, i que cal donar-li visibilitat per donar suport a les famílies.

En la presentació que s’ha dut a terme aquest dimecres al matí, hi eren presents representants de famílies que han patit una pèrdua perinatal, Núria Girol i Joan Freixa. Núria Girol ha agraït a l’Ajuntament la creació de l’espai com a “homenatge i record dels infants que no han pogut estar entre nosaltres. Un lloc on poder plorar els teus fills”. També ha destacat que és un espai obert a tothom de qualsevol cultura i religió.

L’Espai Empremtes es troba a la part més propera a l’entrada lateral del Cementiri, en una zona enjardinada, amb una olivera i un banc per al repòs i la reflexió. Aquesta cap de setmana també s’hi instal·larà una placa identificativa amb una emotiva dedicatòria.