Home Política TORREDEMBARRA DECIDEIX SI AVALA LA GESTIÓ DE ROVIRA

TORREDEMBARRA DECIDEIX SI AVALA LA GESTIÓ DE ROVIRA

577
0

Després dels resultats tan positius que va treure ERC a Torredembarra en les eleccions al Congrés dels Diputats del passat mes d’abril, pocs dubten que el partit republicà guanyarà les eleccions municipals. La marca està en el seu moment més àlgid i la incògnita està en si Eduard Rovira serà capaç de retenir el percentatge de vot o recularà, fet que podria impedir sumar nous regidors als quatre amb què compta en l’actual consistori.

Això és si els torrencs i les torrenques avalen la gestió sense estridències, però, amb pocs resultats visibles que ha dut l’ajuntament en aquest darrer mandat. 

Si bé les maneres de Rovira no agraden, després del cas Torredembarra és vist com un mal menor.  

No obstant, a priori sembla que cap partit estigui en disposició de disputar-li l’alcaldia. 

El PSC s’ha erigit en segona força en les votacions al Congrés, a les municipals de 2015 va quedar tercera, però, per la campanya que ha portat a terme sembla que es conforma en continuar donant suport a ERC durant els propers 4 anys. 

Aquest fet ha estat aprofitat per Cs, el tercer en disputa, per fer uns durs espots assimilant el vot a Valeriano Pino a ERC. I és que la lluita per qui ocuparà la segona plaça i l’hegemonia entre les forces no independentistes sembla que és molt més viva que no l’altra. És l’única nota discordant en una campanya plàcida, sense confrontacions i molt previsible. 

Qui quedarà quarta força? 

Si les tres primeres places semblen clares, a força distància, ABG i JxCat lluiten per conservar el segon regidor. Sembla que ho tenen difícil. El canvi de lideratge en el partit municipalista d’esquerres podria afectar a una part de l’antic electorat que miren amb una certa desconfiança a Clara Solivellas. Per la seva part, en els neo-convergents la renovació de la llista no li sortiria el rentable que preveien. Els d’Anna Magrinyà no poden frenar la fugida de vots a ERC i no són capaços de retenir els vots provinents de l’antiga Unió.  

En canvi, Avui Democràcia lluita per doblar l’actual regidor i es podria situar com a quarta força al consistori. Va ser l’última força en treure representació en els darrers comicis, però, el fet de quedar-se com l’únic partit municipalista que ocupa l’espai transversal del GIT i Compromís podria catapultar a la formació encapçalada per la veterana Rosa M. Guasch. 

El segon regidor, però, depèn en bona mesura a l’estirada que tingui el partit guanyador. 

A la baixa

La retòrica buida de la CUP, que a Torredembarra no ha exèrcit l’oposició incisiva feta en d’altres llocs, faria que les seves expectatives electorals quedessin per sota de les de l’any 2015. També s’ha de tenir en compte la forta fragmentació de l’espai de l’extrema esquerra torrenca. Amb això, el partit anticapitalista conservaria el regidor sense excessius problemes. 

Un fet que no passaria amb el PP, que s’enfonsaria i quedaria molt lluny del 5% dels vots que es necessiten per treure representació. A l’igual que el mes d’abril, la desfeta del PP podria ser sonada i, de fet, la campanya electoral de Núria Gómez ha estat molt reduïda en comparativa a la de fa quatre anys. 

Testimonials.

Les tres noves forces En Comú, Podemos i Guanyem Torredembarra tampoc traurien representació, un fet que demostraria l’error que ha estat per aquestes tres formacions no sumar esforços entre elles.

Qui se situaria més proper al 5% seria el partit de Carles Fuixet. Amb tot, no aconseguiria els 300 vots que previsiblement marcaran l’accés al consistori.  

Podemos i Guanyem Torredembarra traurien un resultat testimonial.