Home Portada Torredembarra acull una campanya especial de donació de sang

Torredembarra acull una campanya especial de donació de sang

406
0
• La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies
• Dijous 7 de maig, Torredembarra rebrà els donants al Casal Municipal
• Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat
• Amb la reserva s’eviten esperes en uns dies que la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang
• Les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.Torredembarra s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Dijous 7 de maig, el Casal Municipal comptarà amb un espai de donació, de 16.30 a 20.30 hores.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

#JoEmQuedoaCasa
La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.