Home Agenda S’inaugura BRUNA, una nova llibreria independent al nucli històric d’Altafulla

S’inaugura BRUNA, una nova llibreria independent al nucli històric d’Altafulla

584
0

Serà el dissabte 16 de març i comptarà amb la presència destacada del reconegut poeta i rapsoda Josep Pedrals.

Just quan el petit comerç local està patint a molts pobles i ciutats, on impera la força de les grans plataformes digitals i es promou la individualització, encara hi ha llocs on apareixen persones valentes i emprenedores que proposen una altra manera de consumir cultura, a través de la literatura de qualitat i amb una proposta per generar comunitat.

El proper dissabte 16 de març s’obrirà BRUNA. Una proposta de literatura basada en la lectura lenta o “slowreading” i en un catàleg acuradament seleccionat per gaudir de cada pàgina amb una lectura immersiva, en contraposició a l’entreteniment ràpid que et proporcionen els “fastbooks” (o bestsellers).

Serà un acte que no podia tenir millor “padrí” que un dels poetes més destacats del panorama estatal, el Josep Pedrals, que a més a més és amic de la família de fa molts anys i comparteix moltes de les inquietuds que motiven l’obertura d’aquest tipus de llibreries.

Aquest serà un acte més íntim al que s’accedirà amb invitació, però l’endemà dia 17 a les 12:00 hores la celebració continuarà a la plaça del Pou (plaça de l’Ajuntament) amb un esdeveniment infantil obert a famílies amb espectacle de bombolles de sabó a càrrec de Marieta Voletereta i pintacares per a tothom.

Una passió feta realitat

Aquesta és la història d’una passió i una il·lusió de fa anys. La de l’Elisenda Bru, que des de sempre ha estat una devoradora i investigadora d’aquest tipus de literatura. Fa uns anys va deixar la seva feina, que curiosament estava relacionada amb el món digital, per poder païr bé aquest projecte que ara veu la llum, i fer un gir, passar pàgina i escriure una nova història de la seva vida i compartir-la i posar a l’abast de la gent del territori aquesta selecció de llibres i joies difícils de trobar.

Una experiència diferent i autèntica

La llibreria es troba situada a la pl. del Pou, davant de l’Ajuntament, i s’obre per ser un espai de trobada, de generar comunitat, no només un lloc per comprar sinó per estar-hi, aprendre, conversar, deixar-se assessorar, i per ser seu d’activitats relacionades amb la literatura. Es preveu poder fer tallers, clubs de lectura i presentacions de llibre.

L’Elisenda, la impulsora del projecte juntament amb el seu marit Eduardo Manchon, és una persona molt detallista, i això es nota en cada una de les coses que fa. L’arquitectura del local n’és un clar exemple. A l’interior multitud de voltes catalanes evoquen les pàgines d’un llibre obert com si la literatura i l’arquitectura s’entrellacessin. L´objectiu declarat del disseny de l´espai i l’edifici neoclàssic que l´acull, tots dos d´Enric Barceló, és la creació d´un temple per als devots de la lectura, un espai que s´obre a la plaça a través de dues immenses portes de pedra tallada.

Es pretén tenir una especial cura per la literatura i la cultura i acompanyar a la gent del territori en aquest camí perquè no hagin d’anar a fora per trobar bons llibres, apostant per l’economia local i circular.