Home Portada El servei de primera acollida per a nouvinguts és líder a Catalunya...

El servei de primera acollida per a nouvinguts és líder a Catalunya en atenció d’usuaris

518
0
El secretari general d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós, va visitar ahir les noves dependències de la Regidoria d’Acció Social, acompanyat de l’alcalde, Eduard Rovira; els regidors Josep M. Guasch i Raúl García, i l’inspector d’Educació de la Generalitat, Jordi Fortuny. A més, han mantingut una reunió de treball en què també hi ha participat personal tècnic per valorar les accions de resposta que s’han dut a terme arran de l’arribada de famílies refugiades al municipi i també sobre l’acollida de menors estrangers no acompanyats. Un aspecte que ha ressaltat Oriol Amorós ha estat la bona gestió de l’Ajuntament de Torredembarra en matèria de migració, assenyalant que el municipi és líder absolut a Catalunya pel que fa al servei de primera acollida, ja que les dades indiquen que un 85 % de les persones estrangeres empadronades a Torredembarra durant el 2018 també van ser usuàries d’aquest servei, que té per objectiu facilitar la integració de persones nouvingudes al municipi.
Pel que fa a les famílies refugiades que van arribar fa uns mesos a la Torre, de la mà de Creu Roja, una part important ja ha retornat a l’àrea metropolitana de Barcelona (de 175 s’ha passat a 90). El municipi també acull, a través d’Infància de la Generalitat de Catalunya, un grup de 25 menors estrangers no acompanyats que ara es troben en fase de formació ocupacional i de tramitació de la documentació. L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que l’Ajuntament col·labora amb Creu Roja i amb la Generalitat de Catalunya per afavorir que l’acollida d’aquestes col·lectius es dugui a terme amb les millors condicions possibles.
Les noves oficines de la Regidoria d’Acció Social es troben ubicades a la planta entresòl del número 55 de l’avinguda del President Companys, amb entrada pròpia des de la planta baixa. En total, té una superfície construïda de 267,19 m2. Es tracta d’un local que ha estat tancat més de deu anys, des que es va construir l’edifici d’habitatges de protecció social.
L’Ajuntament de Torredembarra ha destinat 170.000 € a la reforma del local de propietat municipal per habilitar-lo per a les tasques d’administració i atenció al públic, i a la dotació de mobiliari. Concretament, s’han instal·lat dos taulells de recepció, dos banys, una sala d’espera, una sala polivalent de reunions i deu despatxos amb atenció al públic que es distribueixen per les següents activitats: tres de treball social, un de psicologia, dos polivalents per a personal extern, dos d’orientació a la immigració (un doble), un d’administració i un per a tasques d’educadors (doble).
Es preveu que en uns dies ja es puguin donar tots els serveis des d’aquesta nova ubicació i destinar les oficines del carrer de la Muralla a d’altres usos.