Home Política El Servei Municipal d’Orientació Laboral porta el Tastet d’oficis a l’IES Torredembarra

El Servei Municipal d’Orientació Laboral porta el Tastet d’oficis a l’IES Torredembarra

1030
0

Els tècnics del Servei Municipal d’Orientació Laboral de la Regidoria d’Acció Social han realitzat aquest mes de març el Tastet d’Oficis a l’Institut Torredembarra, un projecte que permet acostar el món laboral al món educatiu.
En aquesta edició, els alumnes de 3r d’ESO han conegut de primera mà la feina d’un enginyer de telecomunicacions a una central nuclear, l’experiència d’una psicòloga que treballa amb persones amb discapacitat, la trajectòria d’una advocada i el dia a dia d’un veterinari. A través de les seves experiències, aquests professionals han volgut transmetre conceptes clau com la necessitat d’estar formats davant un mercat laboral tan canviant, no tenir por a equivocar-se i creure en les seves capacitats, ja que els ajudarà a mantenir la motivació i esforçar-se per aconseguir els seus objectius formatius i laborals.

Durant la xerrada, tots els ponents s’han visualitzat amb el tipus d’alumne i han expressat que ells també tenien dubtes a la seva edat per decidir el seu futur professional. Els han animat a prendre decisions però també els han aconsellat que el sistema educatiu permet triar diferents camins i si ara no ho tenen clar i per exemple no decideixen entrar a la universitat ho poden fer més endavant, ja que les portes de la formació estan obertes perquè cada persona pugui accedir al seu ritme i en el moment que ho cregui més adient.