Home Política Rovira va ocultar a l’electorat que estava imputat pel cas Monteixo

Rovira va ocultar a l’electorat que estava imputat pel cas Monteixo

742
0

També ho estava la regidora d’urbanisme, Clara Solivellas.

 

Dia 23 de maig de 2019, falten 3 dies per les eleccions municipals i Valeriano Pino, com alcalde accidental signa un decret per contractar els serveis professionals del gabinet jurídic Baixeras, Boronat, Felip SCP.

L’alcalde, Eduard Rovira, que era qui en condicions normals havia d’haver signat el decret, no estava fora de la població ni de baixa mèdica, però no el podia signar perquè l’objecte del servei era defensar-lo a ell i a Clara Solivellas, que estaven citats a declarar en qualitat d’imputats pel Cas Monteixo.

Els càrrecs electes havien de respondre per un presumpte delicte contra l’ordenació del Territori i un presumpte delicte de prevaricació administrativa que estava investigant el Jutjat d’Instrucció número 9 del Vendrell.

 

El Cas Monteixo

Monteixo és un edifici a tocar al passeig Marítim de Torredembarra on familiars de l’alcalde Rovira hi tenen propietats. La comunitat de propietaris va aconseguir que l’Ajuntament de Torredembarra els hi acceptés fer una rampa directa al passeig Marítim que passava per mig d’una zona verda municipal, tot i que la finca tenia una zona que limitava amb el passeig.

L’alcalde va signar el decret atorgant la llicència i al publicitar-se el cas va anular el decret i va fer-lo signar al primer tinent d’alcalde, Jordi Solé.

No conformes amb la resolució pressa i davant la falta d’informació, Ciutadans i Avui Democràcia van encarregar un informe a un arquitecte extern que entre d’altres deia que “en cap cas s’admetran aprofitaments privats de subsòl, sòl i volada” dels espais que formen part del Sistema de Parcs i Jardins Urbans.

I advertia de “la greu alteració que ha sofert la zona verda arreu de la construcció d’aquest accés”.

Per tot això, van presentar una moció al plenari de 17 de maig de 2018 on demanaven que es declarés nul de ple dret l’acord.

Ciutadans ja va informar que si no es rectificava portaria el tema a la fiscalia perquè fos la justícia qui en última instància dictaminés si s’havia produït algun tipus de delicte. Mesos després, Fiscalia va apreciar que alguna cosa grinyolava i va enviar la causa al jutjat d’instrucció perquè realitzes les diligències prèvies i cités als responsables municipals a declarar davant del jutge en qualitat d’investigats.

Aquesta primavera va arribar la imputació dels càrrecs electes, un fet que va passar desapercebut per tothom atès que es va tractar amb el màxim secret. Ni tan sols l’oposició va ser informada i molt menys la ciutadania, que va anar a les urnes desconeixent aquest detall.

Segons ha pogut saber el Mònic, la declaració va tenir lloc dies després de la contesa electoral i a mitjans de juny la causa es va sobreseure.

 

7.713,75 €

El cost de la defensa jurídica va pujar la quantitat de 7713,75 €.