Home Política ROVIRA NO ESTÀ IMPUTAT PER LA CAUSA DE L’1 D’OCTUBRE A TORREDEMBARRA

ROVIRA NO ESTÀ IMPUTAT PER LA CAUSA DE L’1 D’OCTUBRE A TORREDEMBARRA

392
0
(Rovira va acatar la instrucció del jutjat i ell mateix va col·locar la bandera espanyola a l’Ajuntament, degradant la senyera al situar-la per sota)
Com la majoria de pobles de Catalunya, Torredembarra va viure la diada de l’1 d’octubre de l’any 2017 d’una manera especial: votant massivament en el referèndum per la independència.
A diferència d’altres llocs, no hi va haver actes de violència ni de repressió per part de les forces de seguretat de l’Estat Espanyol, per bé que els Mossos d’Esquadra van fer acte de presència, van clausurar un col·legi electoral i van aixecar diferents actes policials.
A partir de la denúncia d’una coneguda veïna de tendències contraries a la independència –en aquests moments ex-veïna–, la Fiscalia i la Guardia Civil van començar a instruir una causa contra una desena llarga de persones per la seva participació activa en l’organització de les votacions.
És el cas d’Anna Magrinyà, regidora de Junts per Catalunya, i Toni Sacristan, exregidor de la CUP, denunciats explícitament per la veïna, o de l’exregidor de l’ABG, Lluís Suñé, i el conseller d’ensenyament, Josep Bargalló, que ho estan perquè apareixien en les actes que van fer els Mossos.
A part d’aquestes persones públiques, a la causa hi ha altres investigats; com els agents de Mossos que no van impedir la votació, els seus comandaments, i altres ciutadans anònims de Torredembarra.
Rovira, no
El que no és cert, tal i com assenyalen fonts consultades pel Mònic, és que en aquests moments l’Alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, estigui investigat –imputat– per aquest cas.
No obstant això, des de certs mitjans de comunicació afins a ERC s’insisteix a divulgar aquesta Fake News, es desconeix si per ignorància del cas o bé amb la intenció de donar uns galons a l’alcalde de Torredembarra davant de la parròquia independentista.
En realitat, Rovira formava part d’una llista de ciutadans anònims de Torredembarra –aportada posteriorment per la veïna– que semblava que podien ser citats a declarar en qualitat d’investigats davant dels jutjats, però, el cert és que a dia d’avui, encara no s’ha fet aquesta actuació i, degut al temps transcorregut, hi ha qui dubta que s’acabi realitzant.
S’ha de dir que a Rovira li van obrir diligències, com a altres alcaldes de Catalunya, per haver donat suport a la celebració del referèndum al cedir els espais de votació, però aquestes es van arxivar.