Home Política ROVIRA CONSENSUARÀ ELS PROPERS PASSOS DE L’ACUSACIÓ DEL CAS TORREDEMBARRA

ROVIRA CONSENSUARÀ ELS PROPERS PASSOS DE L’ACUSACIÓ DEL CAS TORREDEMBARRA

867
0

Redacció.- Després de què El Mònic fes públic el contingut dels escrits de les acusacions per la peça número 2 del Cas Torredembarra i de les penes que sol·licitaven tant el Ministeri Fiscal, com l’acusació particular de l’Ajuntament de Torredembarra, les reaccions no s’han fet esperar.
I és que la ridícula petició feta per l’advocat de l’Ajuntament, Josep Lluís Pascual, davant de les penes sol·licitades pel ministeri fiscal, no ha deixat indiferent a ningú.
Segons ha pogut saber El Mònic, diferents regidors de l’equip de govern van mostrar el seu malestar per la situació creada de la que no n’havien estat partícips, ni degudament informats, i varen retreure a l’alcalde, Eduard Rovira, que hagués deixat escapar una oportunitat per escenificar-se com els garants dels interessos de Torredembarra.
Rovira va haver d’acceptar l’error i va reconèixer que no havia tingut una visió política, sinó que havia fet prevaldre els criteris tècnics del penalista, qui va fer l’escrit d’acusació uns dies abans que la Fiscalia i sense ser conscient de la duresa que ha feria servir el Ministeri Fiscal a l’hora de tipificar els delictes comesos.
L’alcalde va cedir en fer una reunió amb l’advocat, fins aquell moment únicament era ell l’interlocutor i, fins i tot, va entregar als regidors que li van demanar d’un dossier amb informació de l’acusació del Cas Torredembarra. Es va comprometre que les poperes decisions respecte aquet assumpte serien col·legiades.

Reunió amb l’oposició
Per evitar polèmiques, en un gest de transparència, Rovira va convidar als regidors de l’oposició reunir-se amb l’advocat. I és que alguns edils s’havien mostrat molt crítics amb l’acusació exercida per l’Ajuntament i havien criticat obertament a l’alcalde.
Durant la reunió, que va durar més de dues hores i on es van contestar tots els dubtes formulats, Rovira també es va mostrar obert a consensuar amb l’oposició les pròximes actuacions a prendre.

El penalista que representa a l’Ajuntament, va ser escollit durant el període de temps en què l’alcalde era Enric Grangel, per tant, no se li pot atribuir al republicà. Navarro és considerat com un bon penalista, però a ningú se li escapa la seva vinculació amb el PSC, va ser regidor de l’Ajuntament del Vendrell i ja era utilitzat durant l’alcaldia de Manuel Jiménez, assessorant temes tant polèmics com l’aigua.
Recordar que a diferència de la Fiscalia, l’escrit reprovatori de l’Ajuntament de Torredembarra és molt més benigne i corporacionista amb els polítics i tècnics municipals, pels qui no sol·licitava penes de presó; només inhabilitació i una petita multa de 3240 €.