Home Política ROVIRA ASSEGURA QUE LA SEGONA PLAÇA D’INSPECTOR ÉS UNA EINA CONTRA GILI

ROVIRA ASSEGURA QUE LA SEGONA PLAÇA D’INSPECTOR ÉS UNA EINA CONTRA GILI

619
0

La regidora del PDeCat diu que les paraules de l’alcalde “sonaven a amenaça”.

L’oposició va carregar durament contra la modificació de la RLT i la creació d’una segona plaça d’inspector. A l’octubre s’havia aprovat inicialment i unes al·legacions de l’excap de policia, Josep Gili Barenys, van motivar que s’hagués de canviar la proposta inicial, que pretenia que es pogués dotar per promoció interna. Les al·legacions de l’excap de policia van ser assumides per la Direcció General d’Administració de la Seguretat.

Des d’Avui Democràcia la veterana regidora Rosa Ma. Guasch va ser la primera en esgrimir que la Policia torrenca no estava dimensionada per tenir dos inspectors, un fet que no es dóna ni en policies de ciutat, i va proposar que en lloc de crear aquesta plaça seria més beneficiós pel poble de Torredembarra crear dues places d’agent. Un fet que el regidor de governació, José García (PSC), va estimar necessari al replicar la intervenció del PDeCat, que havia assegurat que hi havia un cos de la policia sobredimensionat. García va esgrimir que la policia local està per sota de la ràtio per habitant que es considera òptima.

En la seva intervenció, Anna Magrinyà (PDeCat) va acollar a l’alcalde fins el punt que va haver de reconèixer que la segona plaça d’inspector era una eina preventiva per si l’Ajuntament de Torredembarra es veia obligat a reincorporar a Josep Gili com a inspector de la policia, un fet que de moment no és contemplat pel consistori. Magrinyà va assegurar que les paraules de l’alcalde “sonaven a amenaça”, fet que va ser desmentit.

En la votació el govern es va quedar sol, tota l’oposició es va abstenir.

Neteja viària

També va ser un mal tràngol pel govern el punt sobre el concurs de la neteja viària, que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha tombat.

El regidor de serveis, Valeriano Pino (PSC) va voler ser conciliador des del començament i va assegurar que ja estava treballant en una solució. Pràcticament, cap partit de l’oposició va recollir-li el guant i es van sentir retrets molt contundents contra la actuació del govern.

Des d’Avui Democràcia es va preguntar quin cost tindria i qui assumiria l’error. Fet que va desencadenar un intercanvi bastant pujat de to entre el regidor de serveis i la portaveu de la formació municipalista. Pino va retreure que Guasch aixecava la mà en l’època de Masagué i la regidora va recordar que va ser l’única regidora de l’anterior equip de govern que li va plantar cara a l’exalcalde de CIU, motiu pel qual va ser degradada i que és l’única regidora de l’antiga convergència que no va ser imputada.

Gómez (PP) va ser més conciliadora i va agrair que se la convidés a la mesa de contractació com a oient.

La CUP va reivindicar la municipalització del servei i va emmarcar la sentència en una disputa entre empreses per fer-se amb el control d’un contracte molt lucratiu.

Des del PDeCat, es va acusar al govern de no fer les coses bé.

La intervenció més contundent va venir de Ciutadans que van assegurar que després de llegir la sentència s’entreveia que el contracte havia estat teledirigit. El regidor que va defensar la intervenció, Javier Ramírez, va recordar que l’empresa Nordvert va presentar una oferta 60.000 euros més econòmica que la guanyadora FCC.

L’alcalde Rovira es va limitar a defensar l’acció de govern i va dir que en totes les licitacions a més del preu, es valorava les millores que oferien les empreses.

En aquest cas, el govern es va tornar a quedar sol.