Home Opinió REQUIEM PER LA DEMOCRÀCIA!

REQUIEM PER LA DEMOCRÀCIA!

257
0

El Partit Popular al llarg d’aquests anys ha traçat una estratègia per acabar poc a poc amb els drets que tants anys de lluita havien costat conquerir. S’ha valgut d’una crisi financera, provocada per aprovar les reformes més brutals de les últimes dècades, protegint els poderosos i criminalitzant els més desprotegits. Mentre aplicava una reforma laboral que ha destruït milers de llocs de treball, abaratint els acomiadaments d’una forma insultant, per l’altre aprovava una Llei d’amnistia fiscal que protegia els defraudadors de grans fortunes.

Quan les protestes al carrer han estat un clam popular per revertir les accions de govern, el gabinet presidit per M. Rajoy prenia mesures legislatives per criminalitzar els manifestants, com la reforma de la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, més coneguda com Llei mordassa, pels seus efectes que vulneren la llibertat d’expressió i manifestació. Una Llei per la qual hi ha més de 300 encausats per la Vaga General del 29 de març de 2012. Avui fruit d’aquesta ignomínia de Llei, està a punt d’entrar a presó el cantant raper Valtònyc, mentre altres cantants i grups, s’espera que segueixin les mateixes passes.

L’àtac al col·lectiu dedicat a l’espectacle que en tot moment ha sabut fer del seu art una crítica àcida davant de la irresponsabilitat dels governants, no és nova, l’augment del IVA al 21% per la seva activitat, va deixar el sector amb una crisi que encara paguen avui en dia. Però el pitjor és que   ha tornat la censura que ens recorda el funcionament del Règim de Franco, tornen a la palestra delictes per odi o enaltiment del terrorisme, com els hi va passar els dos titellaires empresonats a Madrid acusats d’enaltiment del terrorisme que van ser alliberats gràcies a la pressió popular exercida.

Les mentides del Partit Popular aixequen les ires per tot arreu, Murcia on havia el compromís de soterrat l’AVE, al seu pas per la ciutat, aquest divendres farà 200 dies que el poble murcià, lluita de forma heroica contra l’alçament d’un mur que dividirà la ciutat en dos, cada nit a partir de les vuit de la nit, desafiant els cops de porres de la Policia Nacional, s’ajunta el veïnat per protestar contra una gran massa de vidre que amenaça a aïllar a prop de 100.000 murcians.

L’esquarterament de  l’Estatut d’Autonomia, amb les esmenes del Congrés dels Diputats, junt amb la sentència del Tribunal Constitucional a requeriment del PP, és la llavor que farà créixer de forma imparable  el procés català, a partir d’aquell moment els àtacs constants del govern espanyol, multipliquen el nombre d’adeptes a favor del trencament amb l’estat. La Diada Nacional de Catalunya, es converteix any rere any,  amb riuades de catalans i catalanes demanant la independència. Fins arribar a l’1-0, on 2.200.000 persones participen en un Referèndum que des de Madrid no van poder impedir.  El PP va enviar les forces repressores per impedir-ho, les imatges de guàrdies civils i policies nacionals acarnissant-se amb la població per impedir que votessin, va estar portada de tota la premsa internacional.

Els esdeveniments posteriors d’abans i desprès de l’1 d’octubre són sobradament coneguts, en uns casos han portat a la presó  i en altres a exiliar-se.

Res és casual sinó que forma part d’aquella estratègia del partit que governa Espanya, un partit amb més de 700 casos de corrupció que nomena els jutges i quan no interessen els canvia sense despentinar-se com el del cas Gurtel. No és casual que el cas dels 27 encausats per tancar-se a la UAB, sigui per aquestes dates, com tampoc ho és que sigui en aquestes dates que els rapes seran jutjats o empresonats, com també coincideix el cas  dels nois d’Altsasu, a qui la jutge Carmen Lamela els acusa d’un delicte d’odi, per una suposada baralla en un bar entre guàrdies civils de paisà,  com tampoc ho és la criminalització dels CDRs, dient que les seves accions són violentes, els mateixos mitjans han estat utilitzats històricament i ningú ha gosat nomenar-ho terrorisme com ha fet el PP, però d’aquesta estratègia hi ha un còmplices necessaris, els mitjans mediàtics espanyols atiant el foc i un PSOE en hores baixes que intenta salvar els votants de fora de Catalunya. Sense aquesta ajuda la trama ordida per la dreta reaccionària del PP, no hagués estat possible. Avui en dia la democràcia no existeix l’han matat el PP i C’s, però el PSOE ha contribuït.

Toni Pinós