Home Opinió EN QUI RECAU LA RESPONSABILITAT ÚLTIMA DELS ANIMALS FERÉSTECS?

EN QUI RECAU LA RESPONSABILITAT ÚLTIMA DELS ANIMALS FERÉSTECS?

369
0

Al començament d’aquest mes de febrer vam trobar que tant l’aigua com el pinso que havíem col·locat a la colònia de gats del carrer Pàndols havien estat manipulats: l’aigua de color verd florescent i el pinso amb pols blancs.

Tot va passar després d’haver discutit amb un home, veí d’aquell carrer. Mitja hora més tard vam tornar i ens ho vam trobar. Vam recollir part i la resta la van llençar.

La nostre pensada va ser demanar ajuda a l’Ajuntament, que segons diuen és com la mare protectora, que ens cuida i ens protegeix. Senyors i senyores no s’ho creguin pas. La persona responsable del departament de sostenibilitat no ens va rebre. A través de la seva ajudant ens va fer arribar el missatge que l’Ajuntament no es feia càrrec, que si nosaltres ho volien analitzar per veure si era verí era cosa nostra. La seva ajudanta ens va aconsellar fer fotos i anar a la policia.

Què hi podíem perdre? Tot al contrari; segur que s’interessaven. La nostra sorpresa va ser quan a l’arribar se’ns va indicar que si volíem fer una denúncia la féssim però que quedaria arxivada. Que ells no farien analitzar les mostres que hi portàvem. Sense cap prova d’animal mort (poc saben ells de gats feréstecs, ja que s’amaguen per morir), ni nom de ningú (la gent quan fa un fet com aquest no deixa la tarja) no havia res a fer. Vam fer la denúncia i ens vam anar.

Les proves ningú les ha analitzat.

Després de totes les despeses que ens representa mantenir i controlar les colònies de gats, de no saber d’un lloc on portar les mostres i del poc suport de les autoritats sols ens queda denunciar-ho públicament.

On comença i on acaba la responsabilitat de les institucions? Qui és el responsable de la salut pública? No hi ha dubte que aquest fet ho és. Qualsevol persona o animal que toqui un producte amb verí es pot enverinar.

Associació Torrecat