Home Baix Gaià 4 RATLLES FINALS: ALGÚ ASSUMIRÀ RESPONSABILITATS POLÍTIQUES? per Jordi Guasch

4 RATLLES FINALS: ALGÚ ASSUMIRÀ RESPONSABILITATS POLÍTIQUES? per Jordi Guasch

805
0
Torredembarra tanca una setmana negra amb la crisi de la casa okupa del carrer Mimoses. S’haurà de veure si ho fa en ferm o en fals. Sigui com sigui poques coses que han passat han estat bones.
Una pregunta em ronda des de fa dies: Per què les autoritats han deixat que la situació arribés fins aquest extrem? Per què s’ha permès que es trenqués la pau social del nostre poble?
No, Torredembarra no és racista ni violenta i la immensa majoria de la gent que el 18 de febrer es van manifestar, tampoc. Però les autoritats han deixat que la problemàtica ultrapassés el que es pot considerar raonable. Tots podem entendre la complexitat de la problemàtica que hi havia darrere l’habitatge okupat del carrer Mimoses, però pretendre que qui la suportés fossin en exclusiva els veïns i veïnes del nostre municipi era forassenyat. Ja han fet prou d’aguantar aquesta situació durant 8 mesos.
No justifico la violència que es va viure el dia 18 de febrer. És més, les persones que van passar-se de la ratlla es mereixen complir la pena que la llei consideri justa. Ara bé, els fets del 18 de febrer evidencien el fracàs de les autoritats, que si bé no es pot dir que no van fer res, sí que es pot dir que no van fer prou.
Les responsabilitats s’han d’assumir i malauradament no s’ha volgut afrontar el problema fins que ja ha estat massa tard. Feia dies que la ciutadania donava mostres del seu malestar. Les pàgines del Mònic en són testimoni.
Segurament, no tota la culpa és del nostre ajuntament. Ara bé, crec que es pot dir que no ha estat a l’altura pràcticament en res. S’ha vist una gran falta de lideratge.
El pitjor de tot és constatar que els veïns han acabat amb la problemàtica en un dia, quan les administracions que representa que tenen infinitats d’eines s’han vist superades durant 8 mesos.
Això sí, quan la gent ha explotat perquè no aguantava més… llavors s’han mogut. Quin fracàs col·lectiu! Quin mal al nom de Torredembarra!
Em pregunto on era l’Ajuntament? On era Eduard Rovira? On era el regidor “florero” de torn? On estaven els qui ens havien de liderar? Tirant pilotes fora o amagats a l’espera que passes el temporal.
D’aquesta mala manera de governar n’és un exemple el vídeo on es veu l’alcalde barallant-se amb uns ciutadans. A part de dir que no és culpa seva i assumir que no pot –o no vol– fer res, el que fa és dir-los-hi que vagin a emprendre als propietaris que han llogat l’edifici on hi ha el centre de menors. Què pretenia que els estomaquessin? Quan s’adona que estan gravant les barbaritats que diu els hi tira el mòbil… Aquest és el to, les formes i la resposta adequada d’un alcalde?
Finalment, es convoca una “concentració unitària” per rebutjar els actes violents. Hagués estat una manera ideal de mostrar una imatge positiva de la nostra comunitat davant d’uns fets tan preocupants. Però, és clar, en lloc de liderar-la el nostre ajuntament, com seria lògic perquè ens representa a tots, a causa d’aquesta gran falta de lideratge, ho ha hagut de fer un col·lectiu particular que ho ha intentat fer el millor possible, però que no deixava d’actuar de part i amb uns interessos concrets.
El fracàs és evident. Només em pregunto si algú assumirà la responsabilitat política.