Home Agenda Primer cafè amb l’alcalde Francesc Larios

Primer cafè amb l’alcalde Francesc Larios

475
0
Molts són els polítics que busquen la proximitat amb els ciutadans quan estan en períodes d’eleccions, però, que quan accedeixen al càrrec es tanquen en els seus despatxos, que es converteixen en unes gàbies d’or, on s’immunitzen a la crítica i s’obliden de les necessitats dels seus conciutadans.
És el que es vol impedir l’alcalde de la Pobla de Montornès, Francesc Larios, i el seu equip de govern, amb una nova iniciativa que si bé no és una novetat en el món de la política, sí que és la primera vegada que es porta a terme a les nostres contrades: “Cafè amb l’alcalde”
Una proposta que busca incentivar la participació ciutadana i el rendiment de comptes.
El funcionament és senzill, s’organitzen trobades on l’alcalde o altres membres del govern tracten qüestions d’interès municipal, queixes o suggeriments que els traslladen els ciutadans. Cara a cara, sense intermediaris, de forma directa.
Aquestes trobades està previst que es realitzin en bars i cafeteries del municipi, fet que els hi confereix un format distès i sense formalismes de participació. A més, cadascú es paga el que consumeix.
Aquest dissabte 27 de novembre es va fer per primera vegada i va ser molt profitós. En total s’hi van apuntar sis veïns i veïnes del municipi (cinc de la urbanització El Castell i un del nucli antic) que van poder plantejar les seves inquietuds i xerrar del que van considerar oportú amb l’alcalde Larios.
La trobada va durar aproximadament una hora i els temes tractats van ser diversos, des de la neteja i recollida de la brossa a la seguretat i la pròxima creació d’un cos de vigilants, passant pel funcionament de la brigada municipal.
La valoració de la trobada ha estat molt positiva per les dues parts i des de l’ajuntament ja s’està buscant una data per tornar-la a organitzar. Segurament serà de cara el mes de gener de l’any que ve i el lloc triat serà a la urbanització del Castell. Aquest cop, el lloc triat va ser la cafeteria Le Petit Plaisir, en el centre urbà.