Home Portada Pantaleone de Notaris, xef del restaurant “La Sirga”, nomenat membre i jutge...

Pantaleone de Notaris, xef del restaurant “La Sirga”, nomenat membre i jutge de “The World Association of Master Chefs – W.A.M.C.”

729
0
Aquest proppassat 25 d’octubre, Pantaleone de Notaris, xef del restaurant “la Sirga”, de Baix a Mar, ha estat nomenat membre i jutge de “The World Association of Master Chefs – W.A.M.C.”
La WAMC és una prestigiosa associació gastronòmica de llarga trajectòria, atès que els seus orígens es remunten a l’any 1949 a Austràlia, quan es va produir un fort moviment migratori i multitud de cuiners europeus es van organitzar per promoure el desenvolupament i l’intercanvi d’una cultura hotelera global. 
De fet, fins no fa massa, la WAMC ha centrat la seva activitat a Oceania i a bona part del continent asiàtic, principalment, la Xina. No obstant, des de l’any 2006, està desenvolupant programes i concursos d’habilitats d’hostaleria a tot el món. Fet que ha propiciat que l’entitat hagi crescut exponencialment.
 A mesura que l’associació culinària i gastronòmica creixia, WAMC s’ha convertit en una plataforma per promoure l’art culinari internacional i la cultura alimentària a tot el món.
En formen part, reputats cuiners i gastrònoms encara que a nivell organitzatiu intern els qui més han treballat per consolidar-la han estat  Sunly Kwong i el reputat xef xinès-nord-americà  Martin Yan.
Bona notícia
Aquest nomenament, és una bona notícia per la gastronomia local de Torredembarra i comarca, perquè significa que un dels seus fogons compta amb un alt reconeixement.
Aviat farà cinc anys de l’obertura del restaurant “La Sirga” a Baix a Mar. Han estat 5 anys de persistència en un concepte de cuina acurada i servei de qualitat. Als fogons d’aquest establiment està, des del primer dia, el Xef Pantaleone de Notaris, “Leo”. 
D’origen italià, Leo ha sabut interpretar perfectament la cuina mediterrània i, actualment, presenta els típics plats que els clients de platja busquen a la zona, però en paral•lel ha anat desenvolupant la seva idea de cuina cromàtica.
De fet, ha estat aquest concepte, el de cuina cromàtica, el que ha avalat la seva admissió com a membre de ple dret de la WAMC.
Entra per la vista
El concepte de cuina cromàtica s’explica per si sol i una simple mirada a la pàgina d’instagram del restaurant dissipa qualsevol dubte que es pugui tenir sobre el significat de l’accepció, que refina fins a límits artístics l’axioma clàssic que el menjar entra per la vista. 
Els plats cuinats pel Xef Leo presenten, combinen i juguen amb els colors, de manera que la taula es converteix en un espectacular arc de sant Martí que encén els sentits i convida a satisfer-los. 
El reconeixement arriba després de molts anys de treball silent rere els fogons.
També jutge 
Aquest reconeixement ha anat acompanyat del títol de Jutge de l’associació, fet encara més prestigiós. Aquest títol, que normalment no es concedeix fins al cap d’uns anys de ser acceptat com a membre, posa de manifest la magnifica impressió que la cuina d’en Leo ha causat entre els membres de la WAMC i li permetrà moderar en certàmens culinaris internacionals. 
Des de “La Sirga” estan convençuts que les xarxes socials han estat imprescindibles per a la consecució d’aquest prestigi, atès que han permès visualitzar arreu del món el seu treball, que d’altra manera hagués quedat ignorat. No en va, la permanent presència dels seus plats a les diferents plataformes de xefs han comportat constants reconeixements al seu atractiu i han desembocat en la invitació a ser membre de la WAMC.
Aquest proper mes de desembre, una delegació oficial de “The World Association of Master Chefs – W.A.M.C.”, encapçalada pel seu president, vindrà expressament des d’Austràlia per protocol•litzar l’entrega de les medalles i diplomes que acrediten els nomenaments. 
El que pot ser una nova oportunitat per posar en valor la cuina que es fa en el nostre poble.