Home Agenda Opinió: Consulta Xof!?, per Carles Fuxet

Opinió: Consulta Xof!?, per Carles Fuxet

98
0
dav

Aquests dies l’Ajuntament de Torredembarra porta a terme una consulta entre els empadronats al municipi per tal de decidir que cal ficar al bloc que hi ha al litoral de Baix a Mar. Les opcions que es poden escollir són dos; La piràmide o l’Alfa i Omega.

A part de la campanya de comunicació de l’equip de govern local on clarament es pren costat per a unes de les opcions, sorprèn molt que no s’hagi publicat qui o quina empresa serà el garant d’un referèndum vinculant on s’escollirà l’imatger de Torredembarra per molts anys.

Sempre cal felicitar-nos quan es posa en marxa un procés participatiu on els vilatans poden escollir entre diferents opcions, i més encara quan aquestes afecten la imatge del municipi de cara a l’exterior o al seu desenvolupament futur. En aquest cas, la clara campanya encoberta per part de l’Ajuntament cap a una de les opcions, i el fet que no calgui un mínim de participants en la consulta, junt amb la manca de transparència en la forma de la verificació del resultat, taca en certa forma el que hauria de ser un retorn als processos de participació que fa temps existien a Torredembarra i que, des dels Comuns sempre hem demanat que es recuperin. Per cert; Comissions ciutadanes i de participació que Esquerra ja porta quasi dues legislatures obviant i oblidant.

A la campanya institucional per informar de la consulta, que no per fomentar la participació a aquesta, sols ens parlen del cost d’instal•lació de les dues opcions sense entrar a valorar la repercussió econòmica que una i altre aporten a la marca Torredembarra i al que això pot significar a la imatge exterior del nostre municipi. Cal recordar que gran part de la nostra economia local prové del turisme?

Sols cal fer una petita recerca a les xarxes per veure quina és la imatge de presentació de Torredembarra al món.

Les valoracions fetes solament a partir de l’apartat d’inversió de l’Ajuntament sense pensar en la repercussió a futur pel Barri de Baix a Mar i la resta del nostre municipi, denota les formes de fer carrinclones i antigues de l’actual equip de govern municipal. Sense projecte de la Torredembarra que volem tindre d’aquí a uns anys.

I la posada en marxa d’una consulta sense informar a la ciutadania sobre com es portarà a terme el control sobre el resultat de la consulta i la verificació que qualsevol persona no pugui votar per un altre si coneix el seu document nacional d’identitat, sols fa que dubtem sobre el resultat final.

Volem participació ciutadana. Però també transparència, tota la informació i debat públic fomentat per qui promou la consulta. En aquest cas, l’Ajuntament.