Home Agenda Nova condemna a Masagué

Nova condemna a Masagué

827
0

L’Audiència de Tarragona ha condemnat aquest dilluns l’exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué a 3 anys i mig d’inhabilitació per un delicte de prevaricació -amb atenuant de dilacions indegudes, ja que els fets es remunten al 2011. Amb un acord de conformitat, Masagué ha evitat el judici de la peça separada 2 del cas Torredembarra, entramat del qual encara en queden moltes causes pendents, inclosa la principal.

Encara que inicialment aquesta peça investigava la contractació irregular de diferents funcionaris municipals, a judici només hagués arribar el cas de la interventora municipal, Ester Agulló, actualment difunta. “Jo no em considero culpable de res, però ho he assumit per humanitat i per evitar un escarni vers una persona que va patir molt”, ha dit Masagué.

Totes les parts han arribat a aquest acord i la sentència ja és ferma.
“L’Ester Agulló -imputada en aquesta peça- va morir perquè va somatitzar tot això i era estripar la memòria d’ella; el més fàcil per a mi era anar a lluitar, però he cregut que el més adequat era acceptar-ho i deixar-ho aquí”, ha reiterat l’exalcalde Daniel Masagué.

La peça es remunta al 2011. L’exalcalde va ser investigat per contractar “a dit” persones de la seva confiança. Inicialment se l’acusava del delicte continuat de prevaricació i suborn -de 60.000 euros-, que han quedat suprimits de la causa, segons la fiscalia anticorrupció.

Tant Daniel Masagué, que s’enfrontava a una pena de fins a 7 anys d’inhabilitació de càrrec públic, com Alejandro Jarque, directiu de la consultora Efial, també assegut a la banqueta dels acusats, han reconegut els fets i han acceptat la pena de 3 anys i mig d’inhabilitació.

Fins al moment, del cas Torredembarra, format per nou peces, se n’han fet tres judicis, entre els quals l’adjudicació de les guinguetes de la platja -pendent d’apel·lació. Derivats dels jutjats del Vendrell queden pendents de judici els presumptes lloguers irregulars i la peça principal.