Home Política El nomenament de Bargalló en suspens per la negativa de Rajoy a...

El nomenament de Bargalló en suspens per la negativa de Rajoy a publicar el Decret al Diari Oficial

486
0

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dilluns el decret de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya però no el dels nomenaments.

El decret que ha tingut el vistiplau del govern espanyol aborda l’estructura de la Generalitat i la denominació i les competències de cada conselleria. Concretament, estableix que hi haurà una vicepresidència i 13 conselleries.

L’executiu espanyol ha justificat amb una carta que no ha autoritzat la publicació del decret dels nomenaments perquè planteja “problemes de viabilitat”.

La missiva, que és la resposta del govern espanyol a la carta que la Generalitat va fer arribar a la Moncloa per informar del nou Govern, fa referència explícita al nomenament de Jordi Turull, Josep Rull, Antoni Comín i Lluís Puig i a les seves “circumstàncies” i a les “competències atribuïdes”. La carta de la Moncloa recorda que la publicació de l’Acord per formar el Govern “requereix l’autorització per part de govern espanyol, sense el qual l’acte o disposició no tindria validesa i efectes”.

Bargalló conseller d’Ensenyament

Josep Bargalló va nèixer a Torredembarra el 3 d’octubre del 1958. Llicenciat en Filologia Catalana i va començar treballant en l’ensenyament públic.

Ha públicat diferents llibres, la majoria d’assaix. L’últim Les set vides de Pere Romeu. Indians, modernistes i sportsmen.

L’any1992 va ser escollit diputat del Parlament com a independent per ERC. Ho va ser fins al 2003. Entre 1995 i 2003 va regidor a Torredembarra, on va ocupar durant un temps la cartera d’Urbanisme.

El desembre del 2003, va ser nomenat conseller d’Ensenyament en l’executiu de Pascual Maragall. Només ho va ser tres mesosdegut a la crisi arran de l’entrevista de Josep Lluís Carod-Rovira amb la direcció d’ETA. El va rellevar com a Conseller en Cap.

Va estar en aquest càrrec fins al maig del 2006, quan la negativa d’ERC a ratificar l’Estatut en el referèndum del 2006 va provocar que Maragall destituís els consellers republicans.