Home Portada La Mostra Gastronòmica de la Canana de Torredembarra serveix més de 600...

La Mostra Gastronòmica de la Canana de Torredembarra serveix més de 600 tapes

1062
0

La primera edició de la Mostra Gastronòmica de la Canana que es va dur a terme aquest diumenge passat a Torredembarra va servir un total de 605 tapes, exhaurint existències. De 12 h a 15 h, es va viure un no parar de públic que volia tastar les diferents tapes de canana i així conèixer els plats que es trobaran als menús de les Jornades Gastronòmiques, que tindran lloc del 14 d’abril a l’1 de maig.

Les tapes que es van poder degustar diumenge (3 € tapa + vi o aigua) van ser arrossejat de cananes, cananes amb patates, risotto de cananes, suquet de cananes, all cremat de cananes, caldereta de cananes, fideus negres amb cananes i cloïsses, guisat de cananes, picada marinera de cananes i cananes amb la seva tinta.

Per als més petits hi va haver un taller de cuina i activitats infantils que també es van omplir de nens i nenes amb ganes de passar-s’ho bé. A més, es van dur a terme unes enquestes de satisfacció entre el públic i entre els enquestats s’han sortejat cinc menús per a dues persones als diferents restaurants participants a les Jornades. Els guanyadors són: Albert F., de Banyeres del Penedès; Paula S., de Torredembarra; Francesca A, de Sant Boi de Llobregat; Óscar F., de la Vall d’Aran, i Olga R., de Lleida. Per recollir el premi, cal que contactin amb l’Oficina de Turisme, de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h, tel. 977 64 45 80. Concretament, es van recollir 363 butlletes d’informació, de les quals un 35 % eren de persones de Torredembarra, un 33 % de Barcelona i la resta principalment del Baix Gaià i la Costa Daurada.

Cal recordar que els establiments participants a les Jornades són: Al Capone da Franco, Cal Coco, Can Gla, Clamar, Di Napoli, El Capitán, El Vaixell, Hostal Coca, L’Avi Vitali, La Cuina d’en Basili, La Serra, La Sirga, Pizpaz, Roda i Saona. Cadascun presenta diferents menús amb un element comú: la canana, i amb preus que oscil·len entre els 19,5 i els 26 euros. Entre els comensals, el 9 de maig es realitzarà un sorteig de 15 menús gastronòmics per a dues persones als restaurants participants.

La canana (Todarodes sagittatus) és un cefalòpode, de cos allargat, semblant al del calamar, que neda molt de pressa i amb molt de vigor. És un dels cefalòpodes més coneguts a la cuina tradicional de casa nostra però alhora molt desconegut per al gran públic.

La Mostra i les Jornades Gastronòmiques de la Canana de Torredembarra les organitza la Regidoria de Turisme i la Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats.