Home Cultura EL MÒNIC ÉS EL MITJÀ PREFERIT PELS TORRENCS PER INFORMAR-SE DEL QUE...

EL MÒNIC ÉS EL MITJÀ PREFERIT PELS TORRENCS PER INFORMAR-SE DEL QUE PASSA A TORREDEMBARRA

372
0

Una enquesta elaborada per l’empresa demoscòpica Celeste-Tel SL confirma que El Mònic de la Torre és el mitjà de comunicació més utilitzat pels habitants de Torredembarra per informar-se del que passa a la població. 

L’estudi s’ha fet entre el 7 i 10 de maig amb una mostra de 400 persones que han respost a diferents qüestions relatives a Torredembarra. 

Segons l’estudi, un 40,8% dels enquestats reconeixien que utilitzen el Mònic de la Torre com a mitjà més habitual per informar-se. Per sobre del 36,9 % que assegura que ho fa a través dels digitals o el 22,8% que sintonitza Ona La Torre. 

El 37,9% contesta que s’informa a través d’altres mitjans.

El domini és absolut entre els mitjans de premsa escrita on es dobla l’audiència dels qui s’informen a través de La Ciutat del Baix Gaià. 

Per franges d’edat, el Mònic és el més utilitzat per la població més gran de 55 anys. Més de la meitat dels enquestats d’aquesta franja, un 53,3%, reconeixen ser lectors del Mònic. En aquest segment, el segon canal preferit és Ona La Torre, amb un 35,7%. Només un de cada cinc s’informa a través dels digitals, un 19,7%. 

El Mònic també és el mitjà de comunicació més utilitzat per informar-se entre els torrencs i les torrenques d’entre 35 a 54 anys, amb un percentatge del 44,2%. És la mateixa proporció que reconeix informar-se a través dels digitals. Molt per sota queden els que utilitzen Ona La Torre, un 16,3%.

Assignatura pendent

On les dades no són gens positives és entre la població més jove. Entre els torrencs d’entre 18 i 34 anys el Mònic és la segona opció, amb un 12,1%. Molt per darrera dels qui s’informen a través de mitjans digitals, el 55,6%. Això sí, per damunt dels qui reconeixen que escolten Ona La Torre, un 10,7%. 

Després de gairebé 18 anys d’existència, és l’assignatura pendent.

 

Fitxa tècnica

-Empresa responsable: Celeste-Tel SL.

-Tècnica: entrevistes telefòniques assistides per ordinador CATI.

-Univers: població de 18 anys i més en Torredembarra.

-Número d’entrevistes: 400.

-Mostreig: Selecció aleatòria proporcional. Quotes tancades d’edat i gènere.

-Error de la muestra: +/- 4,99% Per a un nivell de confiança del 95,45%(dos sigmes), i per P=Q 

-Treball de camp: del 7 al 10 de maig.