Home Cultura Millores en la convocatòria del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer pensant...

Millores en la convocatòria del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer pensant en la celebració l’any vinent de la XXX edició

760
0

L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura i amb el patrocini de Repsol, ha presentat aquest matí el XXIX Premi de Periodisme Mañé i Flaquer amb un seguit de novetats dirigides a donar més empenta a la convocatòria, amb l’objectiu d’arribar l’any vinent a la celebració d’una edició especial amb motiu de la trentena edició, tal com ha explicat l’alcalde, Eduard Rovira.

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explicat les principals novetats que passen per l’increment en l’import del premi de Comunicació Local, passant de 1.000 € a 2.000 €. El Premi de Periodisme Turístic es manté en 6.000 €. També s’ha ampliat el jurat amb la incorporació de la presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya: Sara Sans. Repeteixen: Josep Maria Girona (director de SER Catalunya), Sergio Vila-Sanjuán (coordinador del suplement Cultura/s de La Vanguardia. Premi Nadal 2013) i Jordi Farré (director de la Càtedra Internacional URV/ Repsol d’Excel·lència en Comunicació). També en formarà part un representant de la Direcció de Comunicació de Repsol. A més, s’han millorat les bases per fer-les més aclaridores i facilitar la presentació dels treballs, i s’està preparant la presència de la història dels premis a la Viquipèdia.

El responsable de comunicació i relacions externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, ha ressaltat que s’intensificarà la difusió i promoció dels guardons entre els diferents col·lectius de periodistes, i ha reivindicat la importància del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, probablement el més antic de tot Catalunya (es va convocar per primera vegada l’any 1970 de la mà del Centre d’Iniciatives i Turisme de Torredembarra, tot i que alguns anys va patir aturades).

Categories

Comunicació local

Temàtica_

La Vila de Torredembarra en qualsevol dels seus aspectes: històric, econòmic, social, cultural, patrimoni arqueològic, turisme, etc.

Dotació_

2.000 €

Periodisme turístic

Temàtica_

Turisme en qualsevol dels seus àmbits. S’admeten treballs relatius a qualsevol indret del món.

Dotació_

6.000 €

El guanyador/a podrà col·laborar amb l’Ajuntament elaborant un contingut informatiu per a la difusió del municipi de Torredembarra. L’organització es reserva el dret de publicació de l’esmentat contingut.

Participació_

Podran concórrer articles o reportatges signats amb nom o amb pseudònim i publicats a la premsa diària, periòdica o especialitzada, portals informatius a Internet o emesos per ràdio o TV, entre l’1 d’agost de 2015 i el 31 d’agost de 2016.

Acte de lliurament del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer: 12 de novembre de 2016.

Guanyadors de l’any passat

  • Periodisme Turístic (van participar 16 treballs) ex aequo per a Nápoles: capital del Mediterráneo de Tiziana Trotta, publicat a la revista Mas Mag, número 3, tardor 2014; i Visitar un far del segle XXI emès a TAC12 (realització de Neus Saltó amb la coordinació de Xavier Abelló. Emès per primer cop a TAC12 el 22 de maig de 2015 dins del programa La 7mana del Camp de Tarragona).
  • Comunicació Local (amb 9 treballs a concurs): Anecdotari feixista: El pas del comte Ciano per la Torre, de Carlos Blanco, doctor en Història Moderna, i Joaquim Nolla, arxiver i historiador, publicat al Recull de treballs. Número 15. Any 2014. Ed. Centre d’Estudis Sinibald de Mas.