Home Política Masagué, anirà a judici pel pàrquing Filadors

Masagué, anirà a judici pel pàrquing Filadors

531
0

Quan fa més de cinc anys que es va produir la seva detenció, el jutge del jutjat número 1 del Vendrell, Josep Bosch Mitjavila, ha decidit enviar a judici a l´exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, a tres membres de la família Sumarroca (Jordi, Joaquim i Susana) i a una 15 de persones més, un cop ha tancat la instrucció de la peça separada número 3.

Segons les investigacions, Teyco hauria pagat 1,5 milions d’euros en comissions il·legals a Masagué per l’adjudicació de les obres de l’aparcament soterrat del carrer Filadors. Per aquest motiu, el magistrat veu indicis de prevaricació, malversació de fons públics i suborn en l’actuació de Masagué i dels propietaris de la constructora Teyco.

També s’han processat diverses empreses com la mateixa Teyco, la companyia de subministrament d’aigua Sorea o Vicsan.

En la interlocutòria datada l’11 de juliol el jutge rebutja les peticions de sobreseïment de dos dels processats i també la pràctica de noves diligències d’investigació. Dóna 20 dies a les acusacions per presentar els seus escrits.

Vinculat al 3%. 

Aquesta és una de les peces separades que investiga el jutjat del Vendrell, amb acusació de la fiscalia i de l’ajuntament de la localitat, per possible corrupció a Torredembarra i que va derivar en una investigació més general de suposat finançament irregular de CDC que ha acabat a l’Audiència Nacional.

 

Pròxims judicis

El conegut com a Cas Torredembarra, té 9 peces separades dues de les quals estan a punt de judici oral.

S’ha de dir que després de dues pròrrogues, entre el 30 de setembre i el 18 d’octubre es jutjaràla peça número 1, que se centra en els lloguers de dos locals; i, paral·lelament, també es jutjarà la peça separada número 4, que investiga la concessió de les guinguetes de la platja de la localitat entre els anys 2011 i 2013, i que havia de jutjar-se el passat més de maig.