Home Política MANIFESTACIÓ PERQUÈ LA ROTONDA ES TORNI A OBRIR

MANIFESTACIÓ PERQUÈ LA ROTONDA ES TORNI A OBRIR

349
0

El malestar pel tancament de la rotonda que connecta l’autopista AP-7 amb la carretera N-340 a Torredembarra. Fa molts mesos que dura. De fet, des de què es van instal·lar les barreres de seguretat conegudes com a ‘new jerseys’.

Molts són els afectats, però, en especial s’han queixat els conductors que per força han d’utilitzar-la diàriament, això és els residents a la urbanització de Brises del Mar d’Altafulla, la Riera de Gaià, La Nou, El Catllar i, també, els residents a Torredembarra.

Sigui com sigui, després d’infructuoses gestions fetes a nivell polític per part de diferents ajuntaments, ha estat l’associació de veïns de Brises del Mar els qui han dit prou i han decidit abanderar un seguit d’accions per retornar a la situació prèvia a la col·locació de les barreres.

La iniciativa ha estat molt ben rebuda a nivell ciutadà, s’hi han sumat veïns d’arreu del Baix Gaià, i és que la percepció que la mesura, que havia de servir per descongestionar el trànsit a la zona, sobretot durant els caps de setmana i les hores punta, s’ha convertit en un problema pitjor a l’existent és generalitzada.

A més, val a dir que els accidents de trànsit en aquest circuit de gairebé 2 quilometres extres han sovintejat durant tot aquest temps.

Arrel de la situació s’ha creat una plataforma @reobrintrotonda que ha convocat talls de carretera per avui i pels dies 14 i 21 de juny, coincidint amb l’operació sortida del cap de setmana, de 6 a 8 de la tarda.

Es preveu que centenars de persones es concentrin en aquest punt, on conflueixen l’AP-7, l’N-340 i la T-214, fet que comportarà que es provoquin importants retencions circulatòries.

Organitzats a través de les xarxes socials dues columnes sortiran, a tres quarts de sis de la tarda,  des del polígon industrial Roques Planes de Torredembarra i des de Brises del Mar. Es preveu un èxit.

Aquesta no és l’única iniciativa que emprendrà l’entitat. També proposa no pagar el rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI) fins que les seves demandes tinguin resposta i l’entitat veïnal ha impulsat una campanya de recollida de signatures a través de la plataforma Change.org. La recollida s’ha posat en marxa aquest dimarts i porten més de 2100 signatures. La petició va dirigida al Ministeri de Foment, al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, a la delegació del Govern a Tarragona, a la Diputació de Tarragona, al Servei Català de Trànsit (SCT), al Defensor del Poble, al Síndic de Greuges, i als ajuntaments d’Altafulla i Torredembarra.