Home Política L’EQUIP DE GOVERN DEMANA AL RECTOR QUE NO CONVIDI AL CONSISTORI A...

L’EQUIP DE GOVERN DEMANA AL RECTOR QUE NO CONVIDI AL CONSISTORI A LA PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT

1191
0
SONY DSC

Redacció.- Una imatge de la Setmana Santa de Torredembarra és la processó del Sant Enterrament, el Divendres Sant al vespre. És un moment solemne, que transmet religiositat i tradició, en què participen centenars de veïns i veïnes de la població a través de les diferents confraries o bé acompanyant el Sant Sepulcre pels carrers del nucli antic de la vila.
Al final de la processó, en un lloc destacat, hi assisteixen les autoritats municipals com a màxims representants dels torrencs i de les torrenques.
Una estampa que podria no tornar-se a repetir i és que l’equip de govern (ERC, PSC i ABG), a través del departament d’alcaldia, ha demanat al rector que no cursi la invitació protocol·lària, atès que no tenen intenció d’assistir-hi.
Aquest fet, ha generat controvèrsia entre els regidors de l’Ajuntament a l’oposició, que se n’han assabentat de manera informal, gairebé per casualitat. És la primera vegada des de la recuperació de la democràcia que es posa en qüestió aquesta representativitat de l’autoritat municipal en actes religiosos.
Fins ara, mai s’havia produït cap conflicte, només els regidors que volien assistir-hi ho feien –de manera voluntària– en resposta a la invitació que es cursava des de la parròquia i les confraries organitzadores. El mateix procediment que es fa per la processó del Quadre de Santa Rosalia, de Corpus i per les misses de Festa Major.

Queixa a l’Alcalde.
Diversos regidors van anar a veure a Eduard Rovira per saber si el que es rumorejava pels passadissos del Castell era cert i l’Alcalde va assegurar que degut a què no hi havia hagut la invitació per part de la parròquia, l’equip de govern havia decidit no anar a la processó per “no barrejar la política amb una festa religiosa”. El que no va explicar Rovira era que la invitació no s’havia cursat perquè des de l’Ajuntament s’havia demanat al rector que no es fes.
Deixava oberta la porta, però, que els regidors que hi volguessin anar ho fessin a títol personal.
Més que el transfons religiós, el que més ha fet disgustar als regidors és que hagi estat una decisió unilateral, gairebé d’amagat i sense debat previ, i no entenen perquè només es produeix en aquest cas i no en altres actes.
Denuncien que forma part de la política de fets consumats que acostuma a utilitzar el govern en aquelles situacions on no volen debat.

Presentació opuscle.
Va ser durant la presentació de l’opuscle de la Confraria Armats de la Creu, que sí va comptar amb una nodrida representació de regidors i va ser presidida per l’alcalde, que alguns van interpel·lar amb el rector, qui es va mostrar confús per la situació creada i va assegurar que consultaria amb les confraries quina actuació prendre.
Finalment, des de la Parròquia, i prèvia consulta es va decidir presentar la invitació. Encara no sé sap si la corporació contestarà.