Home Política L’Audiència Provincial arxiva definitivament la denúncia d’un sergent contra el cap de...

L’Audiència Provincial arxiva definitivament la denúncia d’un sergent contra el cap de la Policia Local de Torredembarra

241
0

El Jutjat del Vendrell ja havia resolt que no hi havia cap indici de delicte

La denúncia d’un sergent de la Policia Local de Torredembarra contra el sotsinspector cap de la Policia Local de Torredembarra ha quedat definitivament arxivada després que l’Audiència Provincial de Tarragona no hagi admès el recurs d’apel·lació interposat per la part denunciant contra l’arxiu provisional que va disposar el Jutjat d’Instrucció número 9 del Vendrell, en la interlocutòria de sobreseïment de 22 d’agost de 2019. La resolució de la secció quarta de l’Audiència Provincial és de data 15 de setembre de 2020 i ha estat notificada a les parts el 2 d’octubre de 2020.

En el seu dia, el jutge d’instrucció del Vendrell ja va assenyalar que no existien indicis racionals i objectius de la comissió d’un delicte de prevaricació administrativa ni tràfic d’influències en la tramitació de denúncies per part del cap de la Policia Local, en la mateixa línia que ja havia manifestat el fiscal. De fet, de les declaracions preses en seu judicial, es va poder determinar que en cap moment el cap de la Policia Local havia donat cap ordre perquè es deixessin de tramitar denúncies i que en cap cas es van deixar de perseguir les infraccions de trànsit. La part denunciant considerava que el cap de la Policia Local havia d’haver obert fins a 17 expedients disciplinaris a diferents agents per la no formalització de les denúncies com a conseqüència d’accidents de trànsit. En aquesta interlocutòria, el jutge recull el parer del Ministeri Fiscal en quant al fet que de les declaracions preses i la documentació aportada només es desprenen discrepàncies internes sobre l’organització en la tramitació d’expedients de trànsit, fet que ja es va solucionar l’any 2018 amb el protocol d’unificació de criteris.

De fet, cinc són les denúncies / querelles interposades pel sergent de la Policia Local que s’ha presentat com a acusació particular / popular. A més de la que ara s’ha arxivat definitivament, n’hi ha una més arxivada provisionalment amb imposició de costes processals al querellant, una altra en tràmit de petició d’arxiu i dues últimes en fase d’instrucció. El sergent també a presentat diferents denúncies a Fiscalia, dues a l’Agència Catalana de Protecció de Dades i nombroses queixes administratives. També va presentar un contenciós administratiu que ja ha estat desestimat i amb imposició de costes a la part demandant.

L’Ajuntament de Torredembarra està en tot moment a disposició dels jutjats i tribunals i actuarà en conseqüència a les resolucions que es produeixin.