Home Cultura L’Arxiu Municipal incrementa els documents que es poden consultar a través de...

L’Arxiu Municipal incrementa els documents que es poden consultar a través de la plataforma ‘Arxius en línia’ de la Generalitat

268
0
L’Arxiu Municipal de Torredembarra ha incrementat recentment la documentació del seu fons que es pot consultar a través de la plataforma “Arxius en línia” que ofereix la Generalitat de Catalunya http://arxiusenlinia.cultura.gencat.cat/ArxiusEnLinia/, posant en obert totes les actes dels plens i de la Comissió Municipal permanent des de 1940 fins al 1980, sumant-se així a les d’anys anteriors que ja es podien consultar.

En aquests moments hi ha disponible l’inventari de dos fons:

• La Unió Deportiva Torredembarra (UDT), amb 1.008 documents registrats, dels quals 86 contenen imatges. La major part de la documentació fa referència a la gestió de les activitats de les dècades 1990-2000. Pel que fa a la digitalització, s’ha optat per destinar-la a la interessant correspondència dels anys 1923-1924 (cedida gentilment per la família Huguet-Fité) i les fotografies de les activitats organitzades per les diferents seccions esportives, on nombrosos torrencs s’hi veuran practicant esport.

• L’Ajuntament de Torredembarra amb 13.624 documents registrats, dels quals 202 contenen les imatges que permeten fer la consulta en línia. La digitalització s’ha centrat en la documentació més antiga (s. XVIII-XIX) i els llibres d’actes del Ple fins a l’any 1980.

Poc a poc s’anirà ampliant el volum de documents consultables a la xarxa. L’Arxiu Mu-nicipal de Torredembarra té la ferma voluntat de fer difusió dels seus fons i facilitar-ne l’accés als investigadors i a la ciutadania en general.

Cal recordar que Torredembarra ja disposa dels fons de la parròquia de Sant Pere Apòstol digitalitzats i accessibles per internet gràcies al conveni de col•laboració entre l’Ajuntament de Torredembarra i l’Arquebisbat de Tarragona.