Home Portada L’Alcalde es nega a llegir la pregunta sobre el Mònic al ple

L’Alcalde es nega a llegir la pregunta sobre el Mònic al ple

657
0

En el plenari ordinari d’aquest mes de febrer, el Mònic de la Torre va presentar una pregunta al ser exclòs per motius purament polítics de la publicitat institucional per part de l’equip de govern des del passat mes de novembre. Un fet que discrimina al nostre mitjà de comunicació. Després d’haver demanat audiència i no ser contestat vam exercir el dret que té tot ciutadà de preguntar al plenari municipal segons el reglament de Participació Ciutadana.

L’alcalde, Eduard Rovira va tornar a fer un exercici dèspota i es va negar a llegir de manera integra la pregunta formulada pel Mònic. Que és la següent:

 “El Mònic de la Torre és un mitjà de comunicació periòdic d’informació local que s’edita en paper a Torredembarra des de l’any 2001. En l’actualitat és el més antic i l’únic que ha estat capaç de resistir la crisis economia iniciada l’any 2007.

El 13 de novembre de 2017 vaig ser informat telefònicament que la Junta de Govern Local havia decidit anul·lar les campanyes publicitàries relatives a la Fira de Nadal, contractat per la regidoria de comerç, i 1r. Bany de l’Any, contractat per la regidoria de Turisme, que havien estat compromeses en les Autoritzacions/Disposicions de Despesa números 13/2017 i 14/2017, compromeses des del mes de febrer de 2017. També se’ns va advertir que des d’aquell moment quedava prohibit inserir publicitat municipal al Mònic de la Torre.

Els diners estaven reservats, els actes es van realitzar i, segons se’ns van dir, la decisió no corresponia a criteris tècnics, sinó a una decisió arbitrària i partidista dels membres de la Junta de Govern Local (decisió política).

Una actuació semblant només s’havia produït durant el govern del Sr. Daniel Masagué, quan El Mònic de la Torre va ser l’únic mitjà de comunicació que es va atrevir a advertir a la ciutadania de les irregularitats que estava portant a terme l’exalcalde i la Junta de Govern Local i que van acabar amb la seva detenció, el 26 de juny de 2013. Estem en el mateix cas.

Des del mes de novembre que, a través del departament de Premsa de l’Ajuntament, he intentat que la Junta de Govern em rebi perquè m’expliqui els veritables motius de la decisió, que en cap moment se m’han donat. No ho he aconseguit… fet que m’obliga a traslladar la pregunta al Plenari Municipal.

Il·lustríssim Sr. Alcalde de Torredembarra, pot explicar els motius tècnics per deixar d’inserir publicitat al Mònic de la Torre i no fer-ho a altres mitjans de comunicació local i digitals?

A més de no llegir la pregunta, l’alcalde Rovira es va negar a deixar la còpia de la carta perquè pogués ser elegida.

La contesta de Rovira va ser completament política i va demostrar que des de l’equip de govern el que es busca és perjudicar al nostre mitjà de comunicació local i acabar amb la pluralitat ideològica de la nostra població.

Des del Mònic, demanarem a l’alcalde que ens faci entrega dels informes tècnics per prendre la decisió d’eliminar la publicitat al Mònic.

 

6300 euros al gener

Heus aquí la contractació de publicitat del mes de gener segons surt referida a la pàgina web de l’Ajuntament de Torredembarra:

Comerç, Indústria i Activitats

Anunci 1⁄2 plana color Mostra Ranxets al Diari El Punt.  Hermes Comunicació, SA  26/01/2018  363,00 €

Anunci Crida portada Mostra Ranxets Diari Més Tgna.  Tamediaxa, SA  29/01/2018 151,25 €

Falques Ràdio Mostra dels Ranxets a Tgna Ràdio.  Empresa de mitjans de Comunicació Tarragona, SA  – 29/01/2018 – 251,68 €

Anunci revista La Ciutat de Reus i Tgna Mostra Ranxets.  Casguamedia, SL  30/01/2018  356,95 €

Anunci 2×2 i baner Mostra Ranxets Diari de Tarragona.  PROMICSA 31/01/2018  435,60 €

Baners, reportatge, xarxes socials i agenda Mostra Ranxets al Delcamp.cat.

Edicions Digitals del Camp, SL 31/01/2018  632,23 €

Turisme

Publicitat Revista Cap Catalogne 08/01/2018 2.904,00 €

Anunci + Reportatge revista Magazine Experience CD Edimark07,SL 19/01/2018 1.210,00 €

En total 6300 euros.