Home Política L’Ajuntament podria haver comés un delicte contra el patrimoni al col·locar la...

L’Ajuntament podria haver comés un delicte contra el patrimoni al col·locar la pancarta dels presos polítics.

614
0

Avui la pancarta dels presos polítics torna a penjar a la façana de l’Ajuntament en compliment d’un acord de ple. És la quarta vegada que s’instal·la degut a què per dues vegades uns vàndals la van despenjar, fet que va obligar-la a penjar-la al segon pis de l’edifici. Malauradament, fa uns dies, un temporal de vent la va arrencar i des de llavors l’Ajuntament ha estat sense el cartell que reivindica la llibertat dels presos polítics, que aquests dies estan sent jutjats pel Tribunal Suprem.

Resulta, però, que s’ha clavat a la part de pedra picada de la façana i el Castell de Torredembarra és un BCIN, o sigui un Bé Cultural d’Interès Nacional i està molt protegit.

Per aquest motiu, si s’ha fet sense comptar amb els respectius permisos, l’acció podria ser constitutiva d’un delicte contra el patrimoni històric a raó de l’article 323.1 del codi penal que diu:

“Será castigado con la pena de prisión de seis meses a tres años o multa de doce a veinticuatro meses el que cause daños en bienes de valor histórico, artístico, científico, cultural o monumental, o en yacimientos arqueológicos, terrestres o subacuáticos. Con la misma pena se castigarán los actos de expolio en estos últimos”.

Sigui com sigui, l’acció demostra una manca de sensibilització pel patrimoni històric de la vila; atès que la pancarta es podia haver instal·lat en qualsevol altre lloc de la façana.