L’Ajuntament podria haver comés un delicte contra el patrimoni al col·locar la...

L’Ajuntament podria haver comés un delicte contra el patrimoni al col·locar la pancarta dels presos polítics.

508
0
COMPARTIR

Avui la pancarta dels presos polítics torna a penjar a la façana de l’Ajuntament en compliment d’un acord de ple. És la quarta vegada que s’instal·la degut a què per dues vegades uns vàndals la van despenjar, fet que va obligar-la a penjar-la al segon pis de l’edifici. Malauradament, fa uns dies, un temporal de vent la va arrencar i des de llavors l’Ajuntament ha estat sense el cartell que reivindica la llibertat dels presos polítics, que aquests dies estan sent jutjats pel Tribunal Suprem.

Resulta, però, que s’ha clavat a la part de pedra picada de la façana i el Castell de Torredembarra és un BCIN, o sigui un Bé Cultural d’Interès Nacional i està molt protegit.

Per aquest motiu, si s’ha fet sense comptar amb els respectius permisos, l’acció podria ser constitutiva d’un delicte contra el patrimoni històric a raó de l’article 323.1 del codi penal que diu:

“Será castigado con la pena de prisión de seis meses a tres años o multa de doce a veinticuatro meses el que cause daños en bienes de valor histórico, artístico, científico, cultural o monumental, o en yacimientos arqueológicos, terrestres o subacuáticos. Con la misma pena se castigarán los actos de expolio en estos últimos”.

Sigui com sigui, l’acció demostra una manca de sensibilització pel patrimoni històric de la vila; atès que la pancarta es podia haver instal·lat en qualsevol altre lloc de la façana.

SENSE COMENTARIS