Home Agenda L’Ajuntament d’Altafulla posa en marxa una enquesta per escollir quatre noms de...

L’Ajuntament d’Altafulla posa en marxa una enquesta per escollir quatre noms de dona per a dos carrers i dos passatges de la vila

277
0

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, les regidories de Polítiques de Gènere i Via Pública de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçalen la coalcaldessa Alba Muntadas i la regidora Inma Morales respectivament, han posat en marxa una enquesta a la ciutadania per a què el poble voti el nom de dos carrers i dos passatges.

Els noms que es proposen a l’enquesta són dones rellevants d’Altafulla i de la cultura catalana. Dels deu noms proposats se n’han d’escollir quatre. La votació estarà oberta fins el divendres 26 de febrer i els quatre noms que hagin rebut més vots seran els escollits.

Les dones proposades són:

  1. Maria Baldó : Destacada militant feminista, mestra, folklorista, política liberal i dirigent d’ERC. Fou vicepresidenta del Comitè Executiu de la Unió de Dones de Catalunya. Va passar llargues temporades a Altafulla on la família hi tenia una residència.
  2. Paquita Sendra: Regenta una botiga de queviures al carrer Martí d’Ardenya des de 1951.
  3. Marta Ribas: Primera directora de l’Escola d’Adults d’Altafulla. També va publicar investigacions sobre l’origen del nom d’Altafulla.
  4. Pepita Farreras: Bibliotecària d’Altafulla des de 1985 fins el 2005. També és membre de la Coral Nous rebrots i del Centre d’estudis d’Altafulla.
  5. Antonia Coscojuela: Fundadora de l’Escola Municipal de Música d’Altafulla.
  6. Montserrat Roig: Escriptora i periodista catalana gran defensora dels drets de les dones. Enguany es commemoren 30 anys de la seva mort.
  7. Amparo Araque: Primera dona regidora de l’Ajuntament d’Altafulla de 1979 a 1983. Fou responsable de les regidories de Depositaria i Beneficència.
  8. Maria Alonso: Primera metgessa d’Altafulla.
  9. Neus Català: Membre del PSUC, fou l’última supervivent catalana del camp de concentració de Ravensbrück. Dedicà la seva vida a la defensa de la memòria de les dones que van morir en aquest camp d’extermini nazi.
  10. Maria Porter : bibliògrafa i llibretera, va ser directora del Servei del Patrimoni bibliogràfic de la Generalitat de Catalunya. Filla adoptiva d’Altafulla des de 2011, ha publicat diversos treballs sobre la història de la nostra vila i de la comarca.

Per participar en la votació, ho pots fer en el següent enllaç.