Home Altafulla L’abstenció és 2,4 vegades més gran en els pobles del Baix Gaià...

L’abstenció és 2,4 vegades més gran en els pobles del Baix Gaià on va guanyar Ciutadans

198
0
Foto: Josep Xufre

Segons les primeres dades, les eleccions al Parlament d’aquest 14 de febrer estan marcades per una alta abstenció.

Encara que és molt d’hora per extreure conclusions, atès que només es coneixen els resultats de participació del primer avanç, el de la 1 del migdia, el cert és que hi ha analistes que n’han tret: l’abstenció és més elevada en els llocs on va guanyar els partits partidaris de l’unionisme.

El cert és que al Baix Gaià també s’ha donat aquesta tendència. I podem afirmar que l’augment de l’abstenció és 2,4 vegades més gran en els pobles on va guanyar la candidatura de Cs (El Catllar, Creixell, La Pobla, Roda de Berà, Torredembarra i Vespella) –la baixada mitjana és del 9%–, que en els llocs on va guanyar els forces pro-independència (Altafulla, La Nou, Renau, La Riera i Salomó), on la baixada és del 3,87%.

Ara bé, aquest resultat pot ser donat per molts factors i no ha de significar que els partidaris de l’unionisme s’han quedat en major mesura a casa. Un element a tenir en compte pot ser el vot per correu. Segur que és molt més fàcil exercir el vot per correu a Torredembarra on hi ha oficina pròpia oberta tots els dies que a Renau.

En aquesta ocasió el vot per correu està situat entre un 5 i un 6%. Com dèiem és massa d’hora per extreure conclusions.