Home Agenda La Terrasseta del San Martin d’Altafulla guanya el Joc de Cartes dedicat...

La Terrasseta del San Martin d’Altafulla guanya el Joc de Cartes dedicat als restaurants entre castells del riu Gaià.

1830
0
Ahir, TV3 va emetre el programa de Joc de Cartes que pretenia escollir el millor restaurant entre castells del riu Gaià. Els amants d’aquest reality-show gastronòmic presentat pel mediàtic cuiner Marc Ribes, en què quatre restaurants pugnen per aconseguir el títol de “millor restaurant” en la categoria proposada pel programa i 5.000 euros de premi, van ser testimonis d’una descarnada pugna que va acabar en llàgrimes. Un fet que no és nou.
Ja ho va advertir el presentador del concurs abans de començar la confrontació, el moment en què els participants s’encaren i on justifiquen les seves votacions, “les notes com us heu votat són molt dures, algunes d’elles són les més baixes de la història de Joc de Cartes” i és que en tot el programa es van sentir comentaris i es van viure situacions com poques vegades s’han vist en aquest format televisiu, part de l’èxit del qual està en el fet que són els mateixos restauradors els qui fan de jurat dels altres locals i, per tant, les seves votacions i comentaris no tenen perquè ser sinceres i poden seguir una estratègia predeterminada per afavorir la victòria del propi establiment.
En aquest cas, els quatre restaurants protagonistes van ser el De Bar i la Terrasseta del San Martín, els dos d’Altafulla; Els Fogons del Drac, de la Riera de Gaià, i el Bar del Mig, situat a Santes Creus.
Els àpats
Fetes les presentacions dels concursants, en la primera part del programa els protagonistes visiten els establiments, que inspeccionen exhaustivament, fan l’àpat i puntuen.
El programa va començar a Altafulla. El primer local que van visitar va ser el De Bar regentat per Xavier González. Està situat en una casa protegida del segle XVIII, amb els inconvenients i avantatges que comporta.
En el transcurs del primer dinar, ja es va poder veure quina era l’actitud de cadascun dels concursants, les afinitats entre ells i quin rol agafarien al llarg del programa.
El De Bar va aprovar justet, bàsicament perquè el representant dels Fogons del Drac no va trobar bé res del menjar. Fins i tot, es va negar a tastar un dels plats que a parer seu no estava comestible, demostrant un comportament extremadament exigent que va sorprendre i, fins i tot, molestar a la resta de concursants.
L’històric Hotel San Martín va ser el següent lloc on es van desplaçar el programa. L’experiència a la Terrasseta del San Martín, que regenta el cuiner Carles Martínez, va merèixer un notable, encara que es van viure moments d’una certa tibantor entre els comensals. Les ganivetades i cops baixos van estar presents tot l’àpat pel succeït al De Bar.
S’ha de dir que els plats que es van veure estaven molt ben executats.
D’Altafulla, el programa es va traslladar a la Riera de Gaià on el cap de sala dels Fogons, Kevin García, ja era conscient que els seus rivals examinarien l’establiment amb la mateixa duresa que ell havia demostrat. I així va ser. En la mesura que van poder li van retornar cadascuna de les afilades observacions que havia fet en les jornades prèvies. Amb tot i això, l’experiència als Fogons va ser valorada amb un bé.
El darrer establiment va ser el Bar del Mig, de Santes Creus. Des d’un primer moment, ja es va veure que l’establiment jugava en una lliga inferior a la resta. La propietària i cuinera, Marta Mañé, va veure com el seu establiment suspenia en la nota final, per fer-ho en quatre de les sis categories avaluades.
Confrontació
S’ha de dir que la confrontació no va ser tan agressiva com es podia preveure, com a mínim si es compara amb altres programes, encara que la tensió es feia evident.
Potser el moment més agre va ser el retret del propietari del De Bar al cap de sala dels Fogons del Drac, a qui va assegurar que havia enviat a analitzar la carn a un laboratori i que aquesta estava en perfecte estat. Va mostrar-se molt ofès que s’hagués afirmat que havia servit un producte en males condicions, o sigui que se l’hagués acusat de perpetrar un delicte de sanitat pública.
Un a un van anar descobrint les notes que havien obtingut i van haver de justificar les puntuacions donades. La responsable del Bar del Mig va acabar entre llàgrimes. Va rebre un 1 i un 0, un fet inèdit.

Victòria
Finalment, les votacions són ponderades pels vots del presentador, Marc Ribes. En aquest cas, la diferència entre restaurants ja es preveia insalvable perquè pogués haver-hi un tomb.
Al final, van acabar de la següent manera: La Terrasseta del San Martín, va guanyar amb una votació mitjana de 7,6 punts de 10; segon va quedar Els Fogons del Drac, amb un 6,1; tercer va ser el De Bar Altafulla, amb una puntuació de 5,4 i per últim, el Bar del Mig no va aconseguir aprovar i va treure una puntuació final de 4,8 punts.

Pel que es va poder veure, La Terrasseta del San Martín va obtenir una justa victòria.