Home Agenda LA PARRÒQUIA S’ENDINSA EN LA QUARESMA AMB VISTA A LA SETMANA SANTA

LA PARRÒQUIA S’ENDINSA EN LA QUARESMA AMB VISTA A LA SETMANA SANTA

900
0

Núria Vallmitjana i Soler, Presentadora de l’Opuscle de la Setmana Santa 2016

A la mateixa hora que el Carnaval moria amb l’Enterro de la Sardina, a la parròquia de Sant Pere es realitzava l’ofici de Dimecres de Cendra, on els fidels són ungits amb la cendra obtinguda dels palmons beneïts el diumenge de rams anterior.

És l’inici de la Quaresma una època d’abstinència i penitència, preludi de la Setmana Santa. Durant aquest dies, cada dimecres a les 7 de la tarda s’oficien Vespres i Eucaristia. 50 minuts de pregaria, cant i silenci per poder aprofundir en el sentit quaresmal.

 

Presentadora de l’opuscle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquests dies, també s’ha donat a conèixer qui serà la propera presentadora de l’opuscle de la Setmana Santa. Es tracta de l’economista Núria Vallmitjana i Soler

Tot i que va néixer a Barcelona, li agrada dir que és mig Torrenca, per que el seu pare i quasi tota la seva família ho eren. La casa familiar, al carrer major, Cal Casalet, era una de les mes altes del poble. Un rebesavi seu havia anat a fer les Amèriques, la seva besàvia Pepita, que deien que era molt guapa, havia estat amiga d’en Pere Romeu, també torrenc, i cofundador dels 4 gats. El seu avi Fernando, va ser molts anys el metge del poble, el seu oncle Lluís era un biòleg de renom, i el seu pare, també Ferran, era un Leonardo de l’època: melòman, pintor, fotògraf, i enginyer.

Des de petita, havia passat tots els estius al poble. Fins que un bon dia, al cap dels anys, va deixar de ser “estiuejant” per ser “del poble”, seguint aquella famosa definició de: és torrenc qui viu i treballa a Torredembarra. En aquella època, estudiava Ciències Econòmiques i Empresarials a la Universitat de Barcelona i ho combinava treballant a “Les Orenetes”.

Un cop acabada la carrera, ja va començar a treballar com Economista, primer en una gestoria, i després a varies multinacionals: a Kimberly Clark (kleenex), a Pelikan Hardcopy, ja com a directora financera i a NRG (ara Ricoh).

Des de fa 10 anys, és la Directora Financera de Salvetti Llombart, una empresa catalana, dedicada a la investigació de mercats amb un gran prestigi en el sector.

L’acte serà el proper divendres 18 de Març, a les 20:30h, al Pati del Castell-Palau dels Icart de Torredembarra.