Home Agenda La música de finals del segle XV de Bernat d’Icart s’escoltarà el...

La música de finals del segle XV de Bernat d’Icart s’escoltarà el 25 d’abril, al Castell de Torredembarra

81
0

La Regidoria de Cultura presenta el concert Les Lamentacions de Bernat d’Icart el pròxim 25 d’abril, a les 20 h, al Pati del Castell, que anirà a càrrec de la formació Ensemble O Vos Omnes, especialitzada en la interpretació de música antiga, sota la direcció de Xavier Pastrana. El concert inclou les Lamentationae Jeremiae de Bernat d’Icart i també les lamentacions del compositor  flamenc J. Tinctoris, contemporani de Bernat d’Icart i amb qui va coincidir a la Cort de Ferran I a Nàpols. Bernat d’Icart té una vinculació especial amb Torredembarra pel fet que el Castell on es durà a terme el concert pertanyia a la seva família. Ell fou clergue a la diòcesi de Tortosa i després va marxar a Nàpols.

L’Ensemble O Vos Omnes està considerada una formació musical única a Catalunya pel seu gran rigor musical i tècnic. El repertori que interpretarà en el concert que oferirà a Torredembarra no s’ha escoltat pràcticament abans a casa nostra, per bé que es tracta de música de finals del segle XV.

Les entrades ja es troben a la venda al web www.torredembarra.cat al preu de 7 € la general i 5 € la reduïda (per a menors de 12 anys, per a majors de 65 anys, jubilats, pensionistes, discapacitats, famílies nombroses, famílies monoparentals, aturats i persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció i grups). L’aforament serà limitat i es guardaran les mesures Covid-19. Per motius d’organització de l’espai, l’entrada es farà preferentment per la Sala Lluís d’Icart (carrer del Camí de l’Era). Posteriorment, es podrà veure una petita mostra audiovisual del repertori a través del canal YouTube de l’Ajuntament.