Home Cultura Inscripcions obertes fins al 10 de desembre per a formar parelles lingüístiques...

Inscripcions obertes fins al 10 de desembre per a formar parelles lingüístiques que practiquin català a Torredembarra

256
0
Fins al 10 de desembre, estarà obert el termini per a inscriure’s com a participant a la primera edició del Voluntariat per la Llengua a Torredembarra, consistent a fer parelles lingüístiques entre persones catalanoparlants, que fan de voluntàries, i persones no catalanoparlants que tinguin interès a practicar el català, que fan d’aprenents. Un cop les dues persones entren en contacte, només hauran de pactar dia, hora i lloc de trobada. En definitiva, es tracta de conversar durant una hora a la setmana en català durant 10 setmanes.
Aquest dilluns a la tarda va tenir lloc la reunió informativa d’aquest programa. La sessió va anar a càrrec de la directora del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, Rosa Maria Ibarz i del tècnic de normalització Gerard Escarré. El regidor Josep Maria Guasch va ser l’encarregat de presentar-los i donar-los la benvinguda. Van intervenir-hi també un aprenent i un voluntari que van explicar la seva experiència, valorant-la de molt positiva i enriquidora.
La clau de l’èxit està en què, d’una manera desinteressada i gratuïta, d’una banda, es fomenta la pràctica quotidiana, real i distesa de la llengua, i de l’altra, s’afavoreix l’intercanvi personal, cultural i cohesionador entre els participants.
Els interessats s’hi poden inscriure mitjançant uns formularis que hi haurà disponibles, a partir del 22 de novembre, a l’Ajuntament (plaça del Castell), a la Regidoria d’Acció Social i a la Regidoria d’Educació. En qualsevol moment, també es poden fer les inscripcions directament a través del web www.vxl.cat/participa-hi.
A més, el proper 12 de desembre, a les 19 h, a l’Espai Cultural Sala del Mar (passeig de Miramar, 132-136) tindrà lloc la presentació de les primeres parelles lingüístiques de Torredembarra, es lliurarà el material i s’iniciarà la primera edició del programa a Torredembarra.