Home Agenda INAUGURACIÓ CURS CAMPUS EXTENS DE LA URV A TORREDEMBARRA 2022-23.

INAUGURACIÓ CURS CAMPUS EXTENS DE LA URV A TORREDEMBARRA 2022-23.

160
0

La seu del Campus Extens de la URV a Torredembarra va néixer el 3 de febrer de 2010, fruit de la signatura del conveni de col·laboració entre la URV i l’Ajuntament. La seva gestió ha estat encomanada al Centre d’Estudis Sinibald de Mas, entitat cultural de la vila fundada al 1983.

L’acte es compondrà de la projecció d’un documental: “L’Espill” de Mario Pons i l’actuació Musical: “Los Sirgadors”.

FITXA TÈCNICA “l’Espill Cinema Cançó”

Idea original, direcció, guió: Mario Pons Músiques: Enric Panissello, Jordà Sevilla, Alfredo Cero, Francisco Pérez. Producció i Enginyer de sonor: Carlos Manzanares (Tercero estudio)Audiovisuals: Taller de Video & Sègula Films Guitarra acústica: Enric Panissello, Jordà Sevilla, Alfredo Cero Guitarra elèctrica: Francisco Pérez Gallardo Baix elèctric: Eusebi González Bateria: Xavi Jou  Acordió: Gerard Torres Guitarró: Joan Cid Gaita i percussions: Pau Puig Poemes i veu: Mario Pons Múria.

“L’ESPILL”

Un llargmetratge que parla de la memòria dels exiliats del 39 des del punt de vista dels  seus nets i netes de retorn a la Catalunya convulsa post Octubre de 2019, post pandèmia de la covid 19.

Sinopsis:

Hilaire, narbonès protagonista de la pel·lícula “Mes petites amoureuses” (1974) de Jean Eustache, empren un viatge interior de retorn al Delta de l’Ebre, al llegat repressiu del franquisme, també al seu primer gran amor de joventut. Una reflexió sobre la llibertat d’estimar davant la perversa submissió de l’odi.

LOS SIRGADORS PRESENTEN UN ESPECTACLE DE CINEMA CANÇÓ.

Presenten un nou projecte de Cinema Cançó basat en l’obra cinematogràfica de Mario Pons Una adaptació al directe musical “L’ESPILL” (2022) que compta amb el Suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals. Cinema documental, música en directe, sons diegètics, testimoniatge present, memòria històrica, introspecció existencial, fusió sonora i visual acompanyada de músiques del món. Una pantalla panoràmica, un espai fosc on compartir sentiments, uns músics sirgadors estiren de la memòria. Des de fa una dècada, los Sirgadors solen interpretar en directe la banda sonora original juntament amb les projeccions extres dels documentals de Mario Pons, oferint un espectacle musical i visual que va més enllà de les pel·lícules i on en aquesta ocasió, el director, davant del mirall canta al propi fet cinematogràfic a través de les arrels de l’Hilaire Arasa protagonista del film “l’Espill”, narrador de l’espectacle cinema musical.

Activitat organitzada pel Campus Extens de la URV a Torredembarra – Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra – Centre d’estudis Sinibald de Mas.