Home Política El Govern es conjura pel tema Monteixo

El Govern es conjura pel tema Monteixo

787
0

(Ahir es va presentar una aplicació per a les incidències)

Dia de cares llargues i nervis a l’Ajuntament de Torredembarra després que El Mònic fes públic que l’alcalde havia cedit una part d’una zona verda a una comunitat de propietaris per fer una sortida per anar a la platja i que en aquesta propietat hi tenien interessos familiars de l’alcalde.

La notícia ha tingut gran repercussió i ha estat visualitzada més de 3200 vegades, a part dels 5.000 exemplars en paper.

Cadena de reunions

Al llarg del matí es van produir un seguit de reunions i trobades informals, tant polítiques com tècniques, per discernir que ha succeït en aquest expedient i si les informacions fetes públiques pel Mònic són correctes.

A nivell polític, Rovira va donar les explicacions pertinents als membres del seu govern i va assumir que tenia vincles familiars, per bé que, esgrimint els informes tècnics, va assegurar que no hi havia hagut cap tipus de tracte de favor.

Com en altres escàndols que s’han produït a l’Ajuntament, va emmarcar la notícia en una campanya contra el govern i la mala relació amb alguns mitjans de comunicació, uns arguments que seran utilitzats fins a la sacietat per justificar la falta comesa.

De moment, a l’espera d’aconseguir un argumentari tècnic per poder defensar-se, s’ha imposat un pacte de silenci. Per avui, estan previstes properes trobades.

A nivell tècnic, s’està avaluant la notícia. S’assumeix que l’alcalde no podia signar el decret de cessió, encara que se li treu importància i s’emmarca en una falta administrativa, sense que hi hagi cap tipus de responsabilitat penal.

S’estan elaborant diferents informes jurídics.

Oposició reacciona

La notícia també ha provocat reaccions dins de l’oposició. Sense descartar qualsevol tipus d’actuació, està previst demanar un informe jurídic al secretari municipal sobre la legalitat de l’acte.

Què diu el Pla General?

L’article 68 del Pla General de Torredembarra tracta sobre el sistema de parcs i jardins. El seu punt 2 s’afirma que l’ús dels parcs i jardins urbans és el descans i l’esbarjo de la població.

En aquest sentit els usos definits pel Pla General en aquests sòls són els recreatius, esportius, sòcio-culturals, i comercials limitats a quioscos per la qual cosa “sols s’admetran les construccions i instal·lacions que ajudin a aconseguir aquest fi”.

El punt 3 assegura que “en cap cas s’admetran aprofitaments privats del subsòl, sòl i volada d’aquests espais”.

En cap cas és mai.  A Torredembarra, no està clar.