Home Portada Es neguen a donar la baixa per aïllament preventiu a un malalt...

Es neguen a donar la baixa per aïllament preventiu a un malalt de risc

1532
0
Carlos és veí de Torredembarra i treballa d’operari en una panificadora, a través d’una ETT. És diabètic tipus 1 per la qual cosa el departament de recursos humans de l’empresa, que està treballant amb plena normalitat, al tractar-se d’un sector considerat de primera necessitat, va posar-se en contacte amb ell per alertar-lo que al ser una persona de risc era prudent que demanés la baixa per aïllament preventiu a la Seguretat Social tal i com preveu l’article 5 del decret  6/2020, pel que s’adopten determinades mesures urgents en l’àmbit econòmic per la protecció de la salut pública.
La sorpresa va venir quan, a l’anar al CAP de Torredembarra, s’ha trobat que no li volen fer la baixa perquè no ha tingut contacte directe amb cap contagiat pel coronavirus ni té símptomes. Un fet, que el decret no determina com a imprescindible per poder-se acollir a la baixa i gaudir de la prestació del 75% d’atur.
Des del departament de Salut se l’emplaça a què ho gestioni amb la seva empresa i, en tot cas, que aquesta li assigni tasques que evitin el contacte amb altres persones o de teletreball.
Aquest fet ha posat a en Carlos en un gran problema que el deixa totalment desemparat perquè si no treballa no cobra i si treballa s’exposa a contagiar-se i acabar a l’hospital.
Es dóna el cas que en altres comunitats autònomes sí que es donen aquest tipus de baixa a persones diabètiques i de risc.
Davant de la seva situació, ha decidit fer el següent vídeo.
https://www.youtube.com/watch?v=b4wPKzwugV8&t=24s